Ne feledje! Diákigazolvány

Fontos határidő közeledik – Október végéig kell érvényesíteni a diákigazolványokat.

A közoktatásban, valamint a felsőoktatásban tanulóknak október 31-éig érvényesíttetniük kell a diákigazolványukat, mert csak így vehetik igénybe kedvezményesen a budapesti közösségi közlekedést – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a diákigazolványok matricával történő érvényesítése a tanköteles kor felső határának betöltése után azért szükséges, mert kedvezményes tanulóbérletet csak érvényes diákigazolvánnyal vagy ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolással lehet használni.

Felhívták a figyelmet, hogy az oktatási intézmény által kiállított, ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolások a kiállítástól számított 60 napig érvényesek, szükség szerint tehát 60 naponta újat kell beszerezni. Más dokumentummal, például iskolalátogatási igazolással, hallgatói jogviszony-igazolással az utazási kedvezményeket nem lehet igénybe venni.

A diákigazolványok érvényesítése azért is szükséges, mert anélkül már nem használhatók tovább a hosszabb időre vásárolt bérletek sem.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .