Leállt az Uzsokiban a súlyos szívbetegek ellátása

Megosztom

Február 16-án leállt a budapesti Uzsoki utcai Kórházban a kardiológiai osztályon a súlyos betegek ellátása. Erről Kunetz Zsombor írt Facebook-oldalán. Az orvos, egészségügyi szakértő a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) határozatára hivatkozott.

Dr. Kunetz Zsombor MBA

Ez egy elég rossz hír, az Uzsoki Utcai Kórház eddig azért még működőképes volt, most egy alapszakmai ellátás szűnik meg ott határozatlan ideig.

“A kardiológiai osztályon és a kardiológiai őrzőben előre nem látható módon egyidejűleg személyi feltétel hiánya miatt nem tudják biztosítani a koronária intervenciót, valamint a súlyos állapotú, monitorizálást igénylő betegek kardiológiai őrzőben történő ellátását.”

Ez azt jelenti, hogy a kardiológiai osztály gyakorlatilag a súlyos betegek tekintetében leáll, nem lesz infarktus ellátás, de egyéb komolyabb ellátás sem.

Szívizominfarktus ellátás és a súlyos kardiológiai betegek ellátást egy Fővárosi, megyei szintű kórház nem tudja biztosítani.

Ott, ahol a munkaerő a leginkább elérhető, ez nem megy, mi lehet a helyzet vidéken?

Itt tart ma az egészségügyi ellátás!



Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .