Úgy néz ki, nem lesz karácsonyi díszkivilágítás Budapesten

Megosztom

Arold Péter

Míg a kormány milliárdokat dobál ki az ablakon egy augusztus 20-ai tűzijátékra, a Főváros Tüttő Katalin javaslatára úgy döntöttek, hogy 28 millió is pénz amit megspórolnának, így Karácsonykor elmarad a díszkivilágítás Budapesten.

Nem hozzáértő lévén el sem tudom képzelni, hogy ez most sok pénz, vagy kevés. Mindenesetre Karácsony Gergely főpolgármester úgy döntött, hogy amennyiben a közgyűlés is elfogadja, a pénz megy a tartalék alapba.

Karácsony Gergely korábban a Facebook-oldalán kérdezte a követőit arról, hogy szabad-e spórolni a karácsonyi díszkivilágításon, amelynek az üzemidejét egy korábbi döntéssel már rövidítették.

A költségvetésben eredetileg az szerepelt, hogy a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. bruttó 58,45 millió forintból építheti ki és működtetheti a díszkivilágítást, de a teljes összeget viszont nem vonhatnák el, mert a cég tulajdonát képező, fel nem használt karácsonyi eszközök értékcsökkenésével, amortizációjával összefüggő költségigényt meg kell téríteni, valamint a tavalyi karácsonyi világítás leszereléséhez kapcsolódó költségeket már számlázták – mutatott rá az index.hu

Címlapfotó: APEV Média


Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .