Ebben a négyesben nem számít, hogy ki kicsoda

A polgármesteri kitüntetések alkalmából írja Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere a következőket Facebook oldalán. És igaza van!

„A helyi közösségek az igazság helyei, ahol a feladatok és megoldásaik is politikai szólamoktól függetlenek”.

– mondta egykor Sólyom László. És milyen igaza volt.


Gratulálok Cser-Palkovics Andrásnak, Székesfehérvár polgármesterének, aki a Polgármesteri Arany Pecsétgyűrűt, valamint Botka Lászlónak, Szeged polgármesterének, aki a Polgármesteri Ezüstlánc-díjat kapta a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) ünnepi konferenciáján!


A Polgármesteri Arany Pecsétgyűrű-díjat a MÖSZ azoknak a polgármestereknek az elismerésére alapította, akik kimagasló tevékenységükkel nagyban hozzájárulnak a magyar önkormányzatiság fejlesztéséhez, és legalább egy teljes cikluson keresztül betöltötték tisztségüket.


A Polgármesteri Ezüstlánc-díj, amit Botka László kapott pedig a MÖSZ legrangosabb elismerése. Azok a polgármesterek kaphatják meg, akik életpályájukat az önkormányzatiságnak szentelték, és kimagasló tevékenységükkel nagyban hozzájárultak annak fejlesztéséhez. Pont, mint Botka Laci.


Még egyszer gratulálok mindkét díjazott polgármesternek, pártállástól függetlenül megérdemelték az elismeréseket!

Budapesti közélet Hangosabban, hogy más is hallja

 • Tél van
  by Budapest on 2023.12.04. at 09:51

  Péter Arold Vajon ott is hisztizik a kormány oldal? Münchenben is tél van. Ott is esik a hó, de nem olvasom, vagy látom a hírekben, hogy a város vezetését ostorozná A Tél van bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

 • Premierekkel zárja az évadot a Nemzeti Táncszínház
  by Budapest on 2023.12.03. at 15:05

  A Szegedi Kortárs Balett Diótörő-előadása, valamint Karácsonyi álom címmel Paár Julcsi és a Fitos Dezső Társulat új, élőzenével, hagyományos és kortárs táncelemekkel készülő produkciója is szerepel a Nemzeti Táncszínház decemberi A Premierekkel zárja az évadot a Nemzeti Táncszínház bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

 • Idén is lesz hídkivilágítás a Megyeri hídon
  by Budapest on 2023.12.03. at 12:46

  Magyar Közút Nonprofit Zrt. Immár harmadik éve változtatjuk az M0-s autóúton található Megyeri híd pilonjait az ország legnagyobb, 100 méteres karácsonyfáivá. A nagy népszerűség miatt idén már december 3-tól, azaz A Idén is lesz hídkivilágítás a Megyeri hídon bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

 • Mit tudtunk meg Varga Mihálytól ma a Költségvetési Bizottság meghallgatásán?
  by Budapest on 2023.12.03. at 10:59

  Bakos Bernadett LMP Múlt héten a pénzügyminiszter azt nyilatkozta, hogy „a kormány a magyar érdekeket helyezi előtérbe a gazdaságpolitikában”. Szerintünk azonban ez az állítás hamis. Mi azt látjuk, hogy a A Mit tudtunk meg Varga Mihálytól ma a Költségvetési Bizottság meghallgatásán? bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

 • Banyek! Ez mi ez?
  by Budapest on 2023.12.02. at 11:30

  Arold Peter Minden tiszteletem a télben-nyárban, hóban-fagyban dolgozó hősöké, de azért ez már mi? Ettől függetlenül, hogy ez már mi ez már, nyilván nem a polgármestert fogom gyalulni, de azért A Banyek! Ez mi ez? bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .