Parkolóbővítés a II. kerületben

Huszonnégy férőhelyes új várakozóhely épül a II. kerületi Akadémia Park mellett, és kibővítik az itt található P+R parkolót is.

A finanszírozó Fővárosi Önkormányzat és a beruházó Budapesti Közlekedési Központ a parkolóhelyek bővítésével folytatja P+R fejlesztési programját, amelynek eredményeként csökkenhet a gépjárműforgalom a város főbb útjain, ezáltal mérséklődhet a lég- és a zajszennyezettség is.

Az Akadémia Park mellett épülő parkolóban 24 új várakozóhely létesül, a meglévő P+R parkolót pedig korszerűsítik, férőhelyeit pedig 76-ról 85-re bővítik. A projekt keretében emellett felújítják a gyalogos járdát, korszerűsítik a közműveket és a közvilágítást, töltőoszlopot telepítenek elektromos autókhoz, térfigyelő kamerákat létesítenek, valamint 18 új facsemete is a környezetet színesíti majd. A kivitelezés június 15-én indul és a tervek szerint novemberben fejeződik be.

Közlekedési változások
A kivitelezés ideje alatt, várhatóan augusztus 31-ig lezárják a P+R parkolót a gyalogos- és a gépjárműforgalom elől. A lezárás ideje alatt a Hídász utca a Hűvösvölgyi úton a Széll Kálmán tér felé haladva a Kelemen László utca–Pasaréti útvonalon vagy a Hűvösvölgyi út–Szilágyi Erzsébet fasor–Gábor Áron utca–Pasaréti út útvonalon közelíthető meg, a Hűvösvölgyi úton a városhatár felé haladva pedig a Gábor Áron utca–Pasaréti út útvonalon keresztül lehet megközelíteni.

Hozzászólások

[Fancy_Facebook_Comments]

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .