Kerületi hírek, Kultúra

Rúzsa Magdi lett a II. kerület díszpolgára

Meg szeretnéd osztani?

Idén Rúzsa Magdinak adományozott díszpolgári címet a II. Kerületi Önkormányzat a kerületi lakosok javaslatai alapján.

A díjat a városrészben élő, Máté Péter-díjas előadóművésznek Láng Zsolt polgármester adta át június 20-án a Marczibányi Téri Művelődési Központban tartott gálaest keretében. A kitüntetettnek Varga Mihály pénzügyminiszter, kerületi országgyűlési képviselő is gratulált.Idén huszadik alkalommal adtak át elismeréseket kerületünk kiemelkedően értékes életművet létrehozó lakóinak, akiknek szakmai és emberi elkötelezettsége példaértékű, akik maradandót alkottak, és akik teljesítményükkel egy ország szívébe lopták be magukat.

Rúzsa Magdi énekes, dalszerző lett a II. kerület idei díszpolgára, Weöres Sándor Kossuth- és Baumgarten-díjas költő a posztumusz díszpolgár, míg Dr. Toldy-Schedel Emil kardiológus főorvos, a Budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója, valamint Földessy Margit Balázs Béla-díjas színművész, a Színjáték- és Drámastúdió vezetője II. Kerületért Emlékérmet vehetett át.

A jubileumi gálaműsorban olyan neves művészek köszöntötték előadásukkal a kitüntetetteket, mint Érdi Tamás Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, Mécs Károly Kossuth-díjas színművész, az ötven éve alakult Kossuth-díjas Kaláka együttes Gryllus Dorka színművésszel, Csányi Sándor Jászai Mari-díjas színművész, Szakcsi Lakatos Béla Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, zeneszerző Balázs Elemér dobossal és Orbán György bőgőssel, valamint Földessy Margit két egykori tanítványa, Döbrösi Laura és Veréb Tamás színész-énekesek.

Érdekel minket az ön véleménye is

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

4 × kettő =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..