Megszületett a megállapodás a jövő évi béremelésekről Budapesten

Megosztom

Karácsony Gergely

Megállapodtunk a szakszervezetekkel, a szerdán elfogadott költségvetés biztosítja a béremelést a Budapest-család dolgozóinak.

A Fővárosi Önkormányzat és 16 szakszervezet bérpolitikai megállapodása rögzítette, hogy 2024-ben a fővárosi dolgozók béremelésének egy főre jutó átlagos mértéke 13,5 százalék lesz. Annak érdekében, hogy a Budapest-család minden munkavállalójának 2024. februárban már a megemelt januári bért lehessen kifizetni, a tárgyalások soron kívül megkezdődnek a munkáltatókkal.

Az érdekképviseletekkel egyetértettünk abban is, hogy a Budapestet érő kormányzati sarcpolitikának ellenállva sikerült az idei évre kitűzött bérfejlesztést megvalósítani, és még több területre kiterjesztettük a Budapest pótlékot is.

Egyetértünk a szakszervezetekkel abban is, hogy a budapesti közszolgáltatásoknál tapasztalható munkaerőhiányra nem a harmadik országbeli kölcsönzött munkavállalók alkalmazása, hanem a belső munkaerőtartalékok feltárása, lakhatási támogatás, képzési programok és a bérek emelése lehet a megoldás.

Mert Budapest szolidáris város, megbecsüli dolgozóit, akik minden nap mozgásban tartják, működtetik a várost.

Ide kattintva elérhető



Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .