Budapest uniós támogatásból újabb lépéssel került közelebb a fenntartható hulladékgazdálkodáshoz

A sikeres próbaüzemet követően augusztus végén megkezdte működését a Budapesti Közművek FKF Hulladékgazdálkodási Divízió hulladékátrakó állomásként szolgáló Logisztikai Szolgáltató Központja.

A létesítmény egy korábban használaton kívüli telephelyen valósult meg. Működésével jelentősen hozzájárul a dél-pesti kerületek hulladékgyűjtésből adódó forgalomterhelésének és a hulladékbegyűjtő járművek károsanyag kibocsátásának mérsékléséhez, ezzel is támogatva Budapest és a BKM környezetvédelmi erőfeszítéseit.

Kukásautó a Logisztikai Szolgáltató Központban
Fotó: BKM Nonprofit Zrt.

Az augusztus 29-én tartott sajtótájékoztatón Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes többek között elmondta, hogy a Főváros különösen nagy értéknek tartja az új létesítmények munkahelyteremtő hatását. A projekt révén ugyanis uniós forrásból 150 újabb, stabil, hosszú távon is tervezhető, a zöld gazdaságot erősítő munkahely jött létre Budapesten. „Másik kiemelendő eredmény, hogy a budapestiek egy újabb, a szelektíven gyűjthető hulladékok teljes palettáját átvenni képes, a hét minden napján nyitva tartó hulladékudvarral lettek gazdagabbak” – fogalmazott a városvezető.

„Az uniós irányelvek teljesítésében, a körforgásos hulladékgazdálkodáshoz vezető úton, sőt a BKM szakmai kompetenciájának bővülésében is fontos előrelépés, hogy új létesítményekkel gazdagodott a Budapesti Közművek,”

– fogalmazott Dr. Kiss Tibor, a Budapesti Közművek FKF Hulladékgazdálkodási Divíziójának vezetője.

„A projekt sikere, és a fenntartható hulladékgazdálkodás szempontjából egyaránt fontos, hogy a jövőben minél többen vegyék igénybe mind a hulladékudvarokat, mind a két újrahasználati központot. Igazi eredményeket ugyanis csak a budapestiekkel együttműködve, közösen tudunk elérni”

– fogalmazott a BKM főigazgatója. ….

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .