Vadvirágos Budapest

Üde nyári délután. A rét zöldjét színesítő, tarka virágok. Megfontoltan döngicsélő dongók, lebbenő, színes lepkék. Mindez egy nagyvárosban. Lehetséges?

A Fővárosi Önkormányzat és a FŐKERT ​közös célja, hogy Budapest területén növekedjenek a természetes növény- és állatvilág élőhelyei. Ennek részeként, a védett természeti területek megőrzésén és bővítésén túl célunk, hogy a fővárosi kezelésben lévő zöldterületek és parkok biológiai változatosságát, természetességét is növeljük.

Forrás: budapest.hu


​​

Parkfenntartási gyakorlatunkban a természetkímélő, természetközeli zöldfelület-gazdálkodás több elemét már bevezettük, ilyenek az avar őszi helyben történő tárolása, a rovarhotelek és a madárodúk telepítése, vagy a lakossági komposztálási mintaprojektek indítása. 2021-ben egy új programmal léptünk tovább az ökologikusabb fenntartás felé: Vadvirágos Budapest néven elindítottuk a városi méhbarát rétek, szakmai kifejezéssel az extenzív gyepgazdálkodás programját. Ennek keretében több mint 20 hektár területen alakítottunk ki ökologikus zöldfelületeket a fővárosi parkokban és zöldsávokban.

Az első év is komoly eredményekkel és tanulságokkal szolgált, idén ezek alapján folytatjuk a programot, szerte Budapesten több tucat helyszínen várjuk a vadvirágokat és a beporzókat.

Ismerje meg az idei helyszínekkel kapcsolatos információkat és tudjon meg mindent a program szakmai hátteréről!​​

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .