Az ellenzéki pártok garanciát vállalnak a rendkívüli uniós mezőgazdasági támogatás kiegészítésére

Az ellenzéki pártok garanciát vállalnak arra, hogy kormányváltás esetén a lehetséges maximális mértékben kiegészítik a mezőgazdaságnak jutó 6,5 milliárd forintos rendkívüli uniós támogatást – közölték a szervezetek az MTI-vel pénteken.

    Az orosz-ukrán háború miatt egyre emelkedő élelmiszer- és energiaárak, valamint a műtrágya megnövekedett költségei miatt az Európai Bizottság szerdán arról döntött, hogy gyors segítséget nyújt a mezőgazdaságnak. Ebből a segítségből Magyarországnak 6,5 milliárd forint jut, amelyet a bizottsági döntés értelmében a kormány a duplájával egészíthet ki – írták.


    Fontosnak nevezték a bajba jutott gazdák megsegítését, és közölték, ha kormányra kerülnek, haladéktalanul öt százalékra csökkentik az alapvető élelmiszerek áfáját, illetve kompenzálják azokat a termelőket, akik kénytelenek voltak piaci áron beszerezni a tavaszi munkálatokhoz szükséges üzemanyagot.

Választás 2022 A fovarosunk.info melléklete

 • Elhunytak aláírásai is szerepeltek az íven
  by valasztas2022 on 2022.08.15. at 14:02

  Nyomozás indult Budapest 10. választókerületében egy nő ellen, aki többek között elhunyt emberek aláírásait adta le a Választási bizottságnak. Az aláírások között volt olyan is amit a név használói tagadtak. A Budapesti 10. számú országgyűlési egyéni választókerületi Választási Iroda feljelentése alapján a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni A Elhunytak aláírásai is szerepeltek az íven bejegyzés először Választás 2022-én jelent meg.

 • Független induló nyert Horton az időközi választáson
  by valasztas2022 on 2022.08.15. at 09:30

  A független Magyar Norbertet választották a Heves megyei Hort új polgármesterévé a vasárnap megtartott időközi önkormányzati választáson – közölte a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.     Némethné Keresztes Katalin elmondta: négy független jelölt versengett a posztért, közülük Magyar Norbert 381 voksot kapott, mindössze 5 szavazattal megelőzve a korábbi polgármestert, Juhász Lászlót.     A polgármesterjelöltek közül hárman A Független induló nyert Horton az időközi választáson bejegyzés először Választás 2022-én jelent meg.

 • Időközi
  by valasztas2022 on 2022.07.09. at 09:24

  Bogdásán Vilyevácz Zoltán Pálné, Drávasztárán Matoricz Balázs, Endrőcön Vukovics Klaudia, Fazekasbodán Winkler Tamás, míg Kisdérben Samu Gábor kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi időközi polgármester-választáson Baranyában – közölték a helyi választási bizottságok vezetői az MTI-vel.     Az ormánsági, Sellyével szomszédos Bogdásán a település egyetlen szavazókörében a névjegyzékben szereplő 210 választópolgár közül 122-en adtak le érvényes szavazatot. A Időközi bejegyzés először Választás 2022-én jelent meg.

0 0 votes
Article Rating

Hozzászólok

Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments