Az ellenzéki pártok garanciát vállalnak a rendkívüli uniós mezőgazdasági támogatás kiegészítésére

Az ellenzéki pártok garanciát vállalnak arra, hogy kormányváltás esetén a lehetséges maximális mértékben kiegészítik a mezőgazdaságnak jutó 6,5 milliárd forintos rendkívüli uniós támogatást – közölték a szervezetek az MTI-vel pénteken.

    Az orosz-ukrán háború miatt egyre emelkedő élelmiszer- és energiaárak, valamint a műtrágya megnövekedett költségei miatt az Európai Bizottság szerdán arról döntött, hogy gyors segítséget nyújt a mezőgazdaságnak. Ebből a segítségből Magyarországnak 6,5 milliárd forint jut, amelyet a bizottsági döntés értelmében a kormány a duplájával egészíthet ki – írták.


    Fontosnak nevezték a bajba jutott gazdák megsegítését, és közölték, ha kormányra kerülnek, haladéktalanul öt százalékra csökkentik az alapvető élelmiszerek áfáját, illetve kompenzálják azokat a termelőket, akik kénytelenek voltak piaci áron beszerezni a tavaszi munkálatokhoz szükséges üzemanyagot.

Választás 2022 A fovarosunk.info melléklete

 • Alakuló ülés – Áder: mondjanak igent a nemzeti érdekek képviseletére!
  by valasztas2022 on 2022.05.02. at 12:21

  Áder János köztársasági elnök arra bíztatta az Országgyűlés hétfői alakuló ülésén a képviselőket, hogy a következő években mondjanak igent a nemzeti érdekek képviseletére, az ország gyarapodására, a magyarok biztonságára, a tényekre építő vitákra és a közös sikerekre, de mondjanak nemet az öncélú, rövidlátó politikára, az idegen érdekek kiszolgálására, a békétlenségre és a hazugságra.     Az államfő A Alakuló ülés – Áder: mondjanak igent a nemzeti érdekek képviseletére! bejegyzés először Választás 2022-én jelent meg.

 • Huszonnégy képviselő vette át megbízólevelét
  by valasztas2022 on 2022.04.25. at 18:53

  Átvették megbízóleveleiket hétfőn azok a képviselők, akik az április 3-ai országgyűlési választáson országos pártlistáról mandátumot szereztek, de a múlt heti ünnepélyes átadáson nem vettek részt.     A Nemzeti Választási Iroda (NVI) és a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) Alkotmány utcai székházában tartott rendezvényen Téglási András, az NVB elnöke kiemelte: április 3-án az újkori magyar demokrácia történetében kilencedik A Huszonnégy képviselő vette át megbízólevelét bejegyzés először Választás 2022-én jelent meg.

 • Jobbikos kapta MZP mandátumát
  by valasztas2022 on 2022.04.23. at 10:01

  A “demokrata ellenzéki pártok” úgy határoztak, hogy a Márki-Zay Péter által fel nem vett listás mandátumot a jobbikos Végh Noémi kapja – tájékoztatta az MSZP szombaton az MTI-t.     A hat ellenzéki párt által aláírt közlemény szerint konszenzusos döntés született: a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd Magyarországért, a Momentum, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik és az A Jobbikos kapta MZP mandátumát bejegyzés először Választás 2022-én jelent meg.

Hozzászólok