Az EU-s források kellenek a fogaskerekű fejlesztéséhez!

Európai uniós forrásokra van szükség a fogaskerekű fejlesztéséhez, ezért Karácsony Gergely főpolgármester arra kérte Pokorni Zoltánt (Fidesz-KDNP) XII. kerületi polgármestert, támogassa a helyreállítási alap forrásainak megnyitását az önkormányzatok előtt, hogy minél hamarabb elindíthasson a fogaskerekű felújítása – közölte a főpolgármester kabinetfőnöke hétfőn a Facebook-oldalán.

    Balogh Samu bejegyzésében Pokorni Zoltánnak a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent nyilatkozatára reagálva arról írt, hogy a kormány egyetlen fővárosi önkormányzati közlekedési projektet sem tartott támogatásra méltónak a helyreállítási (RRF) és a közlekedési (IKOP Plusz) forrásigények összeállításakor.
    Kifejtette: ez azt jelenti, hogy olyan fontos fejlesztések, mint például a 3-as metró káposztásmegyeri meghosszabbítása, a 47/49-es villamosok összekötése a 14-es villamossal a Bajcsy-Zsilinszky úton keresztül, vagy a 3-as villamos déli meghosszabbítása Pesterzsébeten keresztül Csepelre “nem kap egy fillér támogatást sem a kormány döntései alapján”.
    Nincs ez másképpen a fogaskerekű esetében sem: hiába készültek el a tervek korábban a felújításra és a vonal meghosszabbítására, uniós források nélkül a felújítás nem indulhat el – írta Balogh Samu, hozzátéve, a “helyzet ismert a főváros, a kerület és a kormány előtt is”.
    A főváros a tervek aktualizálásával mindent megtesz azért, hogy a szükséges kormányzati döntések meghozatala után minél hamarabb elkezdődhessen a beruházás – zárta bejegyzését a főpolgármester kabinetfőnöke.
    Pokorni Zoltán a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában arról beszélt: a fogaskerekű felújításának terveit még Tarlós István főpolgármester idejében készítették el, de azok határideje lejárt idén februárban. A 2017-ben indított projekt végleges építési engedélye öt évig hatályos. A Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) egy kérelem benyújtásával lehetősége lett volna a meglévő engedélyt a lejárta előtt három évvel meghosszabbítani, de ezt a lehetőséget elmulasztották. Pokorni Zoltán a lapnak megjegyezte, hogy erre időben felhívták Karácsony Gergely és a BKK figyelmét.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .