Kisvasúti járműbemutató Széchenyihegyen – 2023. december 28-29.

Megosztom

A gőzmozdonyok szerelmeseinek örömére nosztalgiavonatok ingáznak Széchenyihegy és Virágvölgy között, de forgalomba áll a Gyermekvasút legújabb felújított járműve, a C50-es típusú zöld dízelmozdony is. A téli szünetben mindennap feldíszített kocsikkal járnak a vonatok, érdemes egy kisvasutazással egybekötött kirándulást tervezni a budai hegyekbe – akár a fényvonattal útra kelve.

A Gyermekvasúton a két ünnep között igazi családi program várja a vonatokért rajongó gyerekeket. December 28-án és 29-én Széchenyihegy állomáson kisvasúti járműbemutatót tartanak, ahol közelebbről is meg lehet nézni a forgalomban ritkábban közlekedő járműveket, fel lehet menni a mozdonyok vezetőfülkéjébe. Az Mk45-ösön kívül Mk48-as és C50-es dízelmozdony, valamint az egyik gőzös sorakozik fel a végállomás tárolóvágányán, de szenes teherkocsi és szalonkocsi is fogadja az érdeklődőket.

Kisvasúti járműbemutató Budapesten – 2023. december 28-29.


A kiállításon bemutatkozik a Gyermekvasút legújabb büszkesége: a felújításról ősszel visszaérkezett 3788 pályaszámú C50-es mozdony, amit 1955-ben gyártottak, szolgálati helyei Oroszlány, Győrszemere, Sajószentpéter, Kapuvár és Szob volt az évtizedek alatt, 1993 óta várta újjászületését.

Mindkét nap a széchenyihegyi végállomás és Virágvölgy állomás között külön díjszabással 40-50 percenként nosztalgiavonatok is indulnak, melyeket általában gőzös továbbít, de délben a felújított zöld C50-es mozdony is tesz egy fordulót.

gyermekvasut.hu teljes program

Mindkét nap a széchenyihegyi végállomás és Virágvölgy állomás között külön díjszabással 40-50 percenként nosztalgiavonatok is indulnak, melyeket általában gőzös továbbít, de délben a felújított zöld C50-es mozdony is tesz egy fordulót.

A fényvonat január 7-ig mindennap Hűvösvölgyből páros óra 10 perckor, Széchenyihegyről páratlan óra 03 perckor indul. A teljes menetrend a Gyermekvasút honlapján érhető el.



Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .