Szélső jobbosok támadtak az Aurórára

Megosztom

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint ügyeletükre 14 óra 8 perckor érkezett bejelentés arról, hogy az Auróra utcában az Auróra Kultúrközösségi Központra kihelyezett zászlót ismeretlenek leszakították, felgyújtották, valamint az épület falát is megrongálták. A bejelentés szerint senki nem sérült meg.

A BRFK a történtekkel összefüggésben garázdaság gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettesek ellen, és a rendőrök megkezdték az elkövetők felkutatását – írták.


Az Auróránál korábban is történt hasonló incidens: a szélsőséges politikus, Budaházy György és társasága szeptemberben magnóval szállt ki a helyiséghez, bömböltették a zenét, folyamatosan hangoztatták a nézeteiket a jelenlévőknek, majd egy döglött patkány hajítottak be a klub mosdójába.

Budaházyék végül bő három óra után távoztak a helyszínről. A politikus azt mondta, elérték a céljukat és kivonulnak. Auróra vezetője jelezte, feljelentést tettek.

A rendőrség a történtekkel összefüggésben garázdaság gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettesek ellen, és a rendőrök megkezdték az elkövetők felkutatását – olvasható a police.hu-n.

Fotó: Adam Schonberger Facebook oldala


Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .