Gattyán György és a teqball

Megosztom

Hatvan ország 211 versenyzőjének részvételével rendezték meg decemberben Bangkokban a hatodik teqball-világbajnokságot – írja a nepszava.hu

Az alig több mint hét éves, magyar fejlesztésű sportág fölfutása mégsem egy mesébe illő történet: sok milliárd forintba kerül, és ennek jó részét a magyar adófizetők állják.

A sportág egyik nagy befektetője az a magyar pornó milliárdos, akit bár a NER is kikezdett, indult a választásokon saját pártja jelöltjeként.

A terebélyesedő teqball-birodalom cégei javarészt a pornóvilágot egykor forradalmasított Gattyán György-féle Docler cégcsoport kőbányai főhadiszállásán vannak. Ide van bejelentve a FITEQ is – a székhelye eredetileg a svájci Lausanne-ban volt, 2021-ben innen jött át Budapestre. A Gattyán körüli teqball szövetségek, cégek néhány év alatt súlyos milliárdokat emésztettek fel. Ennek jó része a Gattyán-féle luxemburgi Teqball Holding Sarl-ből érkezett, ám jócskán kivették a kísérletből a részüket a magyar adófizetők is:

Összesítésünk szerint az eltelt években legalább 1,4 milliárd forint közvetlen, magyar és uniós költségvetési támogatás jutott a sportágba. Ám a befolyt közpénzmennyiség ennél lényegesen magasabb lehet, az asztalokat gyártó Teqball Kft. megrendeléseinek egy része is közpénz eredetű.

Persze a Npészava cikk elolvasása után ki-ki döntse el, hogy mennyire nézhető ez a közpénz elherdálásának, vagy csak egyszerűen jó orra volt és van Gattyán úrnak a bizniszhez.

Hadházy Ákosnak is van véleménye a témáról

Mi az a teqball?

A teqball egy gyorsan növekvő, labdás sportág, amely az asztalitenisz és a labdarúgás elemeit ötvözi. Egy különleges, ívelt asztalon játszák, amely elősegíti a labda természetes le- és felfelé ívű mozgását. A játék célja, hogy a labdát a háló fölött a másik játékos felé juttassák anélkül, hogy az a földre érne, és a játékosoknak legfeljebb három érintésük lehet a labdára.

Címlapfotó: Wikipedia (By Rodrik2 – Own work, CC BY-SA 4.0,)

Összeállította: Tények



Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .