Ahogy ígértük, P plusz R parkoló épülhet Hűvösvölgy végállomásnál

Megosztom

Őrsi Gergely 

Új, nagy kapacitású, akár 100 autót fogadni képes P+R parkoló jöhet létre Hűvösvölgy végállomással szemben.
Nem telik el úgy nap, hogy ne érkezne jelzés vagy érdeklődés kerületi P+R parkolók létesítésével kapcsolatban. Bizonyos, hogy sokan letennék az autójukat, ha megfelelő csatlakozást találnának közösségi közlekedéshez.
A Hűvösvölgy végállomással szemben található terület az ALDI tulajdonában van, és előzetes egyeztetések alapján az üzlet nyitásával együtt komoly P+R kapacitás építésében is partner lenne a cég.
A helyszín sok szempontból ideális, a villamosra történő átszállási lehetőség adott, bizonyos, hogy sokan tennék le itt az autójukat, hiszen egy zebrán átkelve elérhető lenne a kötöttpályás tömegközlekedés.A P+R parkoló önmagában nem oldja meg minden közlekedési problémánkat, de csökkentheti a belváros felé közlekedő autók számát és a torlódásokat.
További előny, hogy az üzlet létrehozásával a leendő P+R parkolók létesülése mellett a jelenleginél több zöldfelület jöhet létre, és eltűnnének a romok.
Sajnos azonban a gazdasági helyzet jelenleg nem kedvez az ilyen típusú beruházásoknak.
Például az Építési és Közlekedési Minisztériumból részben megerősített lista szerint a Pest megyei agglomerációs, elővárosi P+R, B+R parkolók fejlesztésének (50 helyszín, 3000 db új P+R parkolóhely és 2000 db új B+R tároló hely) a tervezési munkáit szakaszhatárához érve felfüggesztették.
Vagyis a kormányzat sincs jelenleg abban a helyzetben, hogy nagy mennyiségben építsen P+R parkolókat, pedig hosszútávon szükség lesz kormányzati segítségre mind az elővárosi, mind az agglomerációs P+R parkolók építésében.
Amíg kormány és az önkormányzatok nem rendelkeznek a szükséges forrással vagy éppen a megfelelő területtel, addig is nyílik lehetőség parkolók létesítésére piaci szereplőkkel történő, a közt szolgáló együttműködés formájában.
Ha a kerületiek támogatják a P+R parkoló és az üzlet létrejöttét, arra kérjük a kormányt, hogy ne gördítsen bürokratikus akadályt a projekt elé.
Az önkormányzat továbbra sem engedélyező hatóság, de hozzájárulásunkra valamilyen formában szükség lesz. Ehhez várjuk a kerületben élők véleményét és javaslatát a kerület weboldalán.



Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .