Karácsony nem enged a kormány zsarolásának

Karácsony nem enged a kormány zsarolásának, ezért egy érdekes ötlettel állt elő a színháztámogatás háborúban.

A kormány felfüggeszti a színházak finanszírozásáról szóló tárgyalásokat a fővárossal, amennyiben a Fővárosi Közgyűlés szerdán úgy dönt, hogy nem Bán Teodórát, hanem Benkő Nórát választja meg a Szabad Tér Színház ügyvezetőjévé – közölte kedden Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: bár az illetékes szakmai bizottság egyhangú döntéssel támogatta a Szabad Tér Színház eddigi igazgatója, Bán Teodóra pályázatát, Benkő Nóráét viszont elutasította, Karácsony Gergely főpolgármester ennek ellenére utóbbi jelölt megválasztását javasolta a Fővárosi Közgyűlésnek.

Közben új fordulatot vett az ügy, Karácsony Gergely most azt javasolja , hogy Bán Teodóra vezesse a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot, az általuk támogatott Benkő Nóra pedig a Városmajori Szabadtéri Színházat. Kérdés, ezzel megoldott-e egy 8,5 milliárdos kérdést.  A Közgyűlés többsége zárt ülésen ezt megosztott javaslatot elfogadta – közölte az ülés után Karácsony a hvg.hu-val.

Mindezzel párhuzamosan a Közgyűlés megszavazta azt is, hogy március 1-től Faix Csaba vezeti a Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központot.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .