Örsi Gergely – Segítjük az otthonápolást

Megosztom

Őrsi Gergely

Segítjük az otthonápolást – Plusz szabadnapokat biztosítunk a közeli hozzátartozójukat gondozó dolgozóinknak

A II. kerület önkormányzatánál igyekszünk elérni, hogy a speciális élethelyzetekből adódó teendők menedzseléséhez plusz szabadnapokat biztosítsunk kollégáinknak. Ennek érdekében döntöttünk arról, hogy a hozzátartozóját otthon ápoló kollégáknak eddig járó évi 5 szabadnapot 10 szabadnapra emeljük, és erre kérjük a kerületi munkáltatókat is, illetve az Országgyűlést arra, hogy tegye elérhetővé a plusz szabadnapokat valamennyi munkavállaló számára.

Igyekszünk elérni, hogy ez a lehetőség minden munkavállaló számára adott legyen, aki családtagját otthon ápolja, ezért felterjesztést készítünk a Miniszterelnöki Kormányiroda részére a súlyos egészségi okból gondozásra szoruló hozzátartozó vagy a munkatárssal közös háztartásban élő személynek nyújtott személyes gondozás céljából jelenleg biztosított évi 5 munkanap munkavégzés alóli mentesítés 10 munkanapra történő emelése érdekében.

Döntöttünk arról is, hogy férfi kollégáink, akiknek gyermekük született, a gyermek születését követő 2. hónaptól a gyermek egy éves koráig terjedő időtartam alatt 5 plusz szabadnapot kapnak, így több időt tölthetnek családjukkal.

Bízunk benne, hogy hatékony támogatást nyújthatunk kollégáinknak. Ezen munkaidő-kedvezmények bevezetését ajánljuk az Önkormányzat intézményei, gazdasági társaságai, valamint kerületi szinten az 5 főnél többet foglalkoztató vállalkozások számára is.

Emellett nemrég döntöttünk arról, hogy kollégáink, akik egy évben legalább egyszer elmennek méhnyakrákszűrésre, emlőrákszűrésre vagy prosztatarákszűrésre, teljes szabadnapot kapnak a vizsgálat napjára.

A II. kerületi önkormányzatnál meggyőződésünk, hogy a szabadság a pihenés és a kikapcsolódás ideje, de tudjuk, hogy számos más élethelyzetben kénytelenek a dolgozók szabadságukat felhasználni. Annak érdekében, hogy a szabadidőt pihenéssel, feltöltődéssel tölthessék kollégáink, igyekszünk plusz szabadnapokat biztosítani a speciális élethelyzetek kezelésére.


Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .