Lemondott posztjáról Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke

Lemondott posztjáról Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke – a játékosként kétszeres olimpiai bajnok sportvezető pénteken a közmédiának jelentette be döntését.

    “A mai napon lemondok a Magyar Vízilabda Szövetség elnöki tisztségéről. A következő időszakban szeretném minden energiámat a nemzeti vízilabda képzési és módszertani központra fordítani, aminek az alapjait a kollégáimmal már régen lefektettük”

– nyilatkozott az M1 aktuális csatornának Vári Attila.    
    A 46 esztendős Vári arról is beszélt, hogy az elmúlt időszakban jelentős sikerek résztvevői voltak, külön kiemelte az utánpótlásképzésben elért eredményeket, az elmúlt két évben férfi és női vonalon is minden korosztályban szereztek érmet a magyar válogatottak nagy nemzetközi tornákon.
    Vári Attila kiemelte, külön köszöni Magyarország kormányának a magyar történelem legnagyobb sportfejlesztési programját, amelynek köszönhetően például számos világeseményt tudtak hazai környezetben megrendezni. Hozzátette, köszönet a szakembereknek, akik nélkül ezeket a sikereket nem érhették volna el, és az összes klubnak, amelyek alappillérei a magyar vízilabda családnak.


    “Ezzel a stabilitással és szakmai színvonallal nyugodt szívvel tudom átpasszolni a labdát”

– fűzte hozzá Vári Attila.
    Vári Attila 2018 szeptemberében Kemény Dénest váltotta az MVLSZ elnöki posztján.

Az új fejlesztési központ szervezeti rendszerének és alapjainak a kidolgozását kollegáimmal az elmúlt években elkezdtük. A fejlesztési központ kiemelt programja a magyar vízilabdaéletnek, amely a teljes hazai utánpótlásképzést kívánja nemzetközi szinten is a legmagasabb szintre emelni. Rendkívüli örömömre szolgál, hogy erre a feladatra fókuszálhatók, egy régóta várt álom válhat ezáltal valóra a vízilabdacsalád számára.

A mai napon nyújtott tájékoztatásomat a szövetség elnöksége elfogadta. A következő feladatunk a közgyűlés összehívása, a szavazatszámláló és mandutámvizsgáló bizottság felállítása, és az új elnök megválasztása. Ebben a folyamatban továbbra is segítem a szövetséget, hogy mielőbb új elnököt választhasson a közgyűlés.

Büszke vagyok arra, hogy elnökségi munkám alatt kiemelkedő időszakon vagyunk túl a vízilabdasportág életében. A tokiói olimpián sokaknak szereztünk örömet a páros, női- és férfiválogatott éremszerzéssel, a tavalyi és idei évben világszinten egyedülálló utánpótlás-sikereket értünk el. A vízilabdacsalád méltán büszke a hazai rendezésű sikeres világeseményekre. Ezek közül is kiemelkedik a rendkívül rövid idő alatt jól megszervezett idei vizes világbajnokság.

Sikeresen elvégzett feladatként tekintek a COVID-időszakban megrendezett hazai vizes nemzetközi eseményekre és a bajnokság színvonalas lebonyolítására.

Rendkívül hálás vagyok Magyarország Kormányának, a magyar történelem legnagyobb sportfejlesztési programjának megvalósításáért és a vízilabdasportág iránti töretlen támogatásért. Külön szeretném megköszönni a vízilabdacsaládnak, beleértve a játékosoknak, a sportszakembereknek és kollégáimnak, nem utolsó sorban pedig szponzorainknak, támogatóinknak, tudományos és együttműködő partnereinknek, akikkel közösen dolgoztunk ebben a kiemelten sikeres, ámbár nehézségekkel tűzdelt időszakban.

Úgy értékelem, hogy a vízilabdasportág kiemelkedő időszakot él át, a sikereknek és a stabilitásnak köszönhetően. Éppen ezért nyugodt szívvel passzolom a labdát a következő elnök számára.”

– olvasható a Magyar Vizilabda Szövetség honlapján

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .