Főpolgármester: nem korlátozható a közoktatási intézményekben dolgozók sztrájkhoz való joga!

Megosztom

Nem korlátozható a közoktatási intézményekben dolgozók sztrájkhoz való joga! – írta Karácsony Gergely főpolgármester “a koalíciós polgármesterekkel” közös közleményében szerdán.

    A pedagógusok figyelmeztető sztrájkjával kapcsolatban úgy fogalmaztak, kiállnak azok mellett, akiket jogsérelem ér.
    A közoktatásban dolgozók szakszervezetei érdekeik érvényesítése érdekében január 31-én figyelmeztető sztrájkot tartanak.

“Ez megítélésünk szerint alapvető munkavállalói joguk, és ezt a jogukat nem lehet korlátozni”

– írták.


    “Ennek ellenére a kormány nemtelen eszközökkel kíván fellépni a január 31-ei figyelmeztető sztrájkkal szemben, és megakadályozza, hogy minél több közoktatásban dolgozó emelhesse fel a hangját az őt ért sérelmek miatt”

– fogalmaztak.


    “Hozzánk, kerületi polgármesterekhez is több jelzés jutott el, hogy munkáltatói intézkedéssel fenyegetik azokat, akik csatlakoznak a figyelmeztető sztrájkhoz. Egy munkaerőhiánnyal küzdő ágazatban ez még viccnek is durva. Ezért is elítélünk minden olyan próbálkozást, üzengetést, amely korlátozni akarja ezt az akciót”

– emelték ki.
    Úgy vélekedtek, hogy a kormánynak megfélemlítés helyett dolgoznia és tárgyalnia kellene. Megoldást keresnie, nem pedig fenyegetőznie.


    “Mi vállaljuk, hogy közoktatási intézményeinkben dolgozók sztrájkhoz való jogát nem korlátozzuk”

– olvasható a közleményben.


Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .