Gellért hegy sikló

Közberuházásként, minimális fakivágással valósítsák meg a Gellért-hegyi siklót!

A Demokratikus Koalíció támogatja a Gellért-hegyre tervezett sikló megépítését, de csak akkor, ha az közberuházásként valósul meg, minél kevesebb fa kivágásával jár, és kitiltják a turistabuszokat a Citadella környékéről – közölte a DK főpolgármester-helyettese csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

 Gy. Németh Erzsébet azt mondta, a héten derült ki, hogy a kormány jelentős fakivágására készül a beruházás során.
    Az építési engedélyhez készített hatástanulmány szerint mintegy száz fát vágnának ki, és ezzel egy húsz méteres sávból tűnnének el a fák a Gellért-hegyen – hívta fel a figyelmet.


    A projektet a kabinet kiemelt beruházásnak minősítette, és “már olyan híresztelések is napvilágot láttak, hogy az építkezés végül egy fideszes vállalkozóhoz kerülhet” – fogalmazott a politikus. Hozzátette, ez a budapestiek elárulásával lenne egyenlő, mert a Fővárosi Közgyűlés még nem hozott döntést az ügyben.
    A kormány sem Újbudához, sem Budapest más részeihez nem nyúlhat úgy, hogy azt a fővárosi önkormányzat nem hagyja előzetesen jóvá – szögezte le Gy. Németh Erzsébet.

5 milliárdba kerülhet, a Gellért-hegyi sikló – írta az mfor.hu még 2018-ban és 2020-ra el is készülhetett volna, de nem úgy történt.

A sikló bejárata a Rác Fürdő mellett induló, a Hegyalja út alatt kialakított aluljáróból nyílik majd. A budavári siklóval ellentétben egy pálya lenne, középen egy kitérővel. A siló az Orom utca magasságáig a föld alatt fut majd, aztán feljön a felszínre, és egy 2,5-3,5 méter magas hídszerkezeten halad tovább. Egy kabin 40 férőhelyes lesz, a menetidőt 72 másodpercesre ígérik.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .