Új ivókutakkal küzd a hőség ellen a Fővárosi Önkormányzat

A Fővárosi Önkormányzatnak fontos, hogy enyhülést nyújtson a klímaváltozás miatt egyre sűrűbben előforduló extrém hőségek idején. A budapestieket a kánikula fokozottan érinti, a rekkenő hőségben az utcák hőkatlanná válnak.

A forgalmas terekre helyezett Hűsítő szigetek mellett több tucat ivókút kerül a közterekre a következő hetekben. Az első ilyen ivókutat a Kodáy köröndön adta át Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes és Keszler Ferenc, a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója.

Dorosz Dávid elmondta: „A városnak alkalmazkodnia kell, ezért indítottuk a Hűsítő Budapest akciót, amelynek keretében átadjuk a kutakat. Azon dolgozunk, hogy mindenki megfelelő folyadékhoz jusson és a palackos víznél környezetbarátabb megoldást találjon a nagy melegben.”

A talajmenti hőmérséklet akár 40-45 Celsius fok is lehet a belvárosban, ezért a Főváros a négylábú kis barátainkról sem feledkezett meg az új közkutak tervezésekor. Így a kisállat-tulajdonosok sétáltatás közben is gondoskodhatnak kedvenceik folyadék-utánpótlásáról.


Ezt olvasta már?

  • Egyedül nem megy
    by budapestihirek on 2024.03.19. at 08:03

    A 6SZIN Egyedül nem megy című előadása arról híres, hogy aki elmegy megnézni, egytől egyig mindenki imádja. Mi jut eszedbe arról, hogy Egyedül nem megy? – Most édesapám halála jut The post Egyedül nem megy appeared first on Hírek Budapest - kerületi hírek.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .