Nyithat a belső tér is

Május 29-én  szakaszba lépetek a budapesti védelmi intézkedések, olvasható a Magyar Közlöny május 27-én megjelent számában.

Az egyik legfontosabb változás, hogy minden vendéglátóhely belső tere is megnyílhat a vendégek előtt, a védekezés továbbra is érvényes szabályainak betartásával. A dolgozóknak szájmaszkkal vagy kendővel kell eltakarni az arcukat, illetve a másfél méteres távolság betartása továbbra is kötelező.

A rendelet másik fontos eleme, hogy a péntektől feloldja bizonyos szabadtéri rendezvények tilalmát is. Nézők részvételével lehet tehát megtartani

Színházi előadásokat
Mozi vetítéseket
Cirkuszokat
Muzeális intézményen kívül rendezett képzőművészeti kiállításokat
Irodalmi és könyvszakmai rendezvényeket
Közgyüjtemény, közművelődési intézmény, illetve közösségi színtér által szervezett rendezvényeket.
A rendelet a szabadtéri helyszínt a következők szerint definiálja: “Szabadtéri rendezvénynek minősül (…), amely a rendezvény céljából épített fallal körülhatárolt, fedetlen vagy részben fedett létesítményben zajlik (például stadion, uszoda, szabadtéri színpad, szabadtéri mozi)

E rendelet hatálya nem terjed ki

a vallási közösség szertartására,
a polgári házasságkötésre,
a temetésre, a védelmi intézkedések következő üteméről szóló 207/2020. (V. 15.) Korm. rendelet ésa fővárosivédelmi intézkedésekről szóló 211/2020. (V. 16.) Korm. rendelet szerinti családi rendezvényre,
a gyűlésre,
a szabadtéri múzeumra és
az állatkertre.
A rendelet továbbra is tiltja a zenés, táncos, zeneszolgáltatásra épülő rendezvényeket, szabadtéren is.

Forrás: Magyar Közlöny

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .