Egészségügy, Koronavírus

A főpolgármester levele a kormánynak, azaz Orbán Viktornak

Távfelügyelet Pécel
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Olvasási idő: 14 perc

Karácsony Gergely főpolgármester levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy azonnal hozza nyilvánosságra a Sinopharm vakcinával oltottak laboratóriumi ellenanyag-tesztek eredményeit és biztosítson a kormány ingyenes ellenanyag-tesztelési lehetőséget minden kínai vakcinával oltottnak. A főpolgármester a harmadik oltás felvételének biztosítását is kezdeményezte ma a miniszterelnöknél.

A főpolgármesterhez az elmúlt napokban több kínai oltással oltott embertől is segélykérő levél, megkeresés érkezett. Megkereste Karácsony Gergelyt az az immár több mint 3 ezer főt számláló csoport is, amelyben azok osztják meg egymás között tapasztalatikat, akik maguk, vagy akiknek hozzátartozóik Sinopharm vakcinát kaptak, ám az ellenanyag-vizsgálatok negatív eredményt mutattak, vagyis a védettség az oltás ellenére sem alakult ki náluk.

Tegnap ez a csoport személyes találkozón járt a Főpolgármesteri Hivatalban. Mindezek alapján, az érintettek képviselőjével folytatott beszélgetések után Budapest főpolgármestere ma levelet küldött a miniszterelnöknek, benne három kezdeményezéssel:

 1. A találgatások elkerülése és a tisztánlátás érdekében kezdeményeztem, hogy a miniszterelnök intézkedjen annak érdekében, hogy az Operatív Törzs az EESZT adatai alapján haladéktalanul hozza nyilvánosságra, hogy az egyes oltások esetében a második oltás utáni tizennegyedik napot követően vénás vérből végzett, laboratóriumi ellenanyagtesztek korcsoportonként összesítve milyen eredményt adtak.
 2. Amennyiben ezek az adatok azt támasztják alá, hogy bizonyos oltások esetében egyes korcsoportokban nem termelődik megfelelő mennyiségű ellenanyag az emberi szervezetben, akkor mihamarabb gondoskodjon az érintett oltotti kör adott korcsoportja számára ingyenesen hozzáférhető ellenanyag-tesztelésről.
 3. A kormány azok esetében, akiknél nem alakult ki a megfelelő védettség, gondoskodjon – más országok gyakorlatának megfelelően – egy harmadik oltás vételezésének lehetőségéről.

A Fővárosi Önkormányzat mindenben felajánlotta együttműködését. Amennyiben a kormány belátható időn belül nem intézkedik az ingyenes ellenanyag-tesztelés lehetőségéről, Budapest a saját lehetőségeihez mérten megteszi a szükséges lépéseket.

A levél itt olvasható.


Minden ami koronavírus Hírek, álhírek, szakmai hírek

 • Az mRNS-vakcinák valódi vakcinák, és nem tekinthetőek “génterápiának”
  by koronavirus on 2021.06.12. at 14:29

  Az AFP utánajárt és arra a megállapításra jutott hogy ez egy hatalmas álhír. Több mint 17 ezren osztottak meg egy videót a Facebookon, amelyben egy nyugalmazott magyar tudós különböző állításokat tesz az mRNS-vakcinákkal és a koronavírussal kapcsolatban. Többek között azt állítja, hogy az mRNS-vakcinák nem vakcinák, “GMO-koronavírus tüskefehérjéket” tartalmaznak, és A Az mRNS-vakcinák valódi vakcinák, és nem tekinthetőek “génterápiának” bejegyzés először Minden ami koronavírus-én jelent meg.

 • Szijjártó Péter – Százezer adag Zöld-foki Köztársaságnak
  by koronavirus on 2021.06.08. at 15:27

  Magyarország százezer adag koronavírus elleni vakcinát szállított le a Zöld-foki Köztársaságnak, ezzel segítve a járvány elleni küzdelmet, illetve azt, hogy a rossz egészségügyi helyzet miatt ne induljon meg onnan újabb migrációs hullám Európa felé – közölte kedden a külgazdasági és külügyminiszter Praiában. Szijjártó Péter arról számolt be sajtótájékoztatóján, hogy a A Szijjártó Péter – Százezer adag Zöld-foki Köztársaságnak bejegyzés először Minden ami koronavírus-én jelent meg.

 • Mi lesz, ha két különböző vakcinával oltanak?
  by koronavirus on 2021.05.30. at 19:32

  Nagyobb valószínűséggel számolnak be enyhe és mérsékelt mellékhatásokról azok a felnőttek, akiknél felváltva alkalmazták az új típusú koronavírus elleni AstraZeneca- és Pfizer/BioNTech-vakcinát – derült ki az Oxfordi Egyetem vezette kutatás előzetes eredményeiből. A mellékhatások között hidegrázást, izomfájdalmat, fejfájást tapasztaltak gyakrabban a két különböző vakcinával beoltottak. A mellékhatások azonban nem tartottak A Mi lesz, ha két különböző vakcinával oltanak? bejegyzés először Minden ami koronavírus-én jelent meg.

 • A fertőzés utáni oltás a tuti?
  by koronavirus on 2021.05.30. at 16:31

  Egy székelyföldi kutatás szerint tartósabban védettek a koronavírustól azok, akik a fertőződés után kaptak védőoltást, mint azok, akik csak az oltás által szereztek védettséget. A kutatást a sepsiszentgyörgyi Pro-Vitam Diagnosztikai és Kutatóközpont végezte, mely 2020 őszén – Romániában elsőként – olyan tesztet fejlesztett ki és dobott piacra, amely kimutatja a A A fertőzés utáni oltás a tuti? bejegyzés először Minden ami koronavírus-én jelent meg.

 • Véget ért
  by koronavirus on 2021.05.25. at 12:55

  A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának ötödik fokozata vasárnap lépett életbe, köszönjük a lakosságnak a védelmi intézkedések betartását, a türelmet, az együttműködést – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.  Kiss Róbert kifejtette: szombaton megtörtént az ötmilliomodik, koronavírus elleni oltóanyag első dózisának beadása, így Pintér Sándor A Véget ért bejegyzés először Minden ami koronavírus-én jelent meg.

Ezt is olvassa el!
0

Hozzászólások

Címkék: