A főpolgármester levele a kormánynak, azaz Orbán Viktornak

A főpolgármester levele a kormánynak, azaz Orbán Viktornak

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Karácsony Gergely főpolgármester levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy azonnal hozza nyilvánosságra a Sinopharm vakcinával oltottak laboratóriumi ellenanyag-tesztek eredményeit és biztosítson a kormány ingyenes ellenanyag-tesztelési lehetőséget minden kínai vakcinával oltottnak. A főpolgármester a harmadik oltás felvételének biztosítását is kezdeményezte ma a miniszterelnöknél.

A főpolgármesterhez az elmúlt napokban több kínai oltással oltott embertől is segélykérő levél, megkeresés érkezett. Megkereste Karácsony Gergelyt az az immár több mint 3 ezer főt számláló csoport is, amelyben azok osztják meg egymás között tapasztalatikat, akik maguk, vagy akiknek hozzátartozóik Sinopharm vakcinát kaptak, ám az ellenanyag-vizsgálatok negatív eredményt mutattak, vagyis a védettség az oltás ellenére sem alakult ki náluk.

Tegnap ez a csoport személyes találkozón járt a Főpolgármesteri Hivatalban. Mindezek alapján, az érintettek képviselőjével folytatott beszélgetések után Budapest főpolgármestere ma levelet küldött a miniszterelnöknek, benne három kezdeményezéssel:

 1. A találgatások elkerülése és a tisztánlátás érdekében kezdeményeztem, hogy a miniszterelnök intézkedjen annak érdekében, hogy az Operatív Törzs az EESZT adatai alapján haladéktalanul hozza nyilvánosságra, hogy az egyes oltások esetében a második oltás utáni tizennegyedik napot követően vénás vérből végzett, laboratóriumi ellenanyagtesztek korcsoportonként összesítve milyen eredményt adtak.
 2. Amennyiben ezek az adatok azt támasztják alá, hogy bizonyos oltások esetében egyes korcsoportokban nem termelődik megfelelő mennyiségű ellenanyag az emberi szervezetben, akkor mihamarabb gondoskodjon az érintett oltotti kör adott korcsoportja számára ingyenesen hozzáférhető ellenanyag-tesztelésről.
 3. A kormány azok esetében, akiknél nem alakult ki a megfelelő védettség, gondoskodjon – más országok gyakorlatának megfelelően – egy harmadik oltás vételezésének lehetőségéről.

A Fővárosi Önkormányzat mindenben felajánlotta együttműködését. Amennyiben a kormány belátható időn belül nem intézkedik az ingyenes ellenanyag-tesztelés lehetőségéről, Budapest a saját lehetőségeihez mérten megteszi a szükséges lépéseket.

A levél itt olvasható.


Minden ami koronavírus Hírek, álhírek, szakmai hírek

 • Pótold be elmulasztott második oltásodat
  by koronavirus on 2021.09.24. at 17:11

  Az átoltottság további növelése és a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyásának megelőzése érdekében csütörtöktől az internetes időpontfoglalóban a határidőn túli, valamilyen oknál fogva elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni – jelent meg a koronavirus.gov.hu portálon.     Azt írták: így az is könnyen be tudja pótolni a második oltását, akinek már korábban A Pótold be elmulasztott második oltásodat bejegyzés először Minden ami koronavírus-én jelent meg.

 • Koronavírus – Elhunyt két beteg, 501 új fertőzöttet találtak Magyarországon
  by koronavirus on 2021.09.22. at 07:30

  Két beteg meghalt és újabb 501 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu szerdán, kiemelve: eddig 5 865 865 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 591 911-en a második, 646 000-en pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.     A kormányzati portálon azt írták: 819 021-re nőtt A Koronavírus – Elhunyt két beteg, 501 új fertőzöttet találtak Magyarországon bejegyzés először Minden ami koronavírus-én jelent meg.

 • Lehet újra kötelezővé kellene tenni a maszkhasználatot?
  by koronavirus on 2021.09.13. at 20:48

  Járványügyi védekezés legfontosabb eleme a védőoltás felvétele és a PTE OS jelenlegi ismeretei szerint a Pécsi Tudományegyetem polgárainak jelentős része rendelkezik a szükséges védettséggel. Ugyanakkor tekintettel a koronavírus a hazánkban is megjelent delta-variánsának sokszoros fertőzőképességére, a járványügyi adatok mérsékelt emelkedésére, illetve a tanévkezdés tapasztalataira, a PTE Operatív Stábja a biztonságos A Lehet újra kötelezővé kellene tenni a maszkhasználatot? bejegyzés először Minden ami koronavírus-én jelent meg.

 • Még most sem késő! oltasd be magad!
  by koronavirus on 2021.09.07. at 19:59

  A beoltatlanoknak még mindig nem késő oltásra regisztrálni. A koronavírus és annak variánsai továbbra is jelen vannak Európában, a gyorsan terjedő delta vírusmutáns miatt több országban újra emelkedik a fertőzöttek száma. A betegség súlyos lefolyása ellen továbbra is a védőoltás jelenti a legerősebb védelmet. A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik A Még most sem késő! oltasd be magad! bejegyzés először Minden ami koronavírus-én jelent meg.

 • Megvonnák az anyagi támogatást a beoltatlan Covid-betegektől
  by koronavirus on 2021.09.07. at 18:52

  Új rendeletekkel próbálja rávenni városa lakóit a Covid-19 elleni oltás felvételére nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszk város polgármestere: ezúttal arra adott utasítást, hogy ne kapják meg a kezeléshez nyújtott anyagi támogatást azok, akik nem oltatták be magukat és megbetegednek a koronavírustól – számolt be kedden az UNIAN hírügynökség. Ruszlan Marcinkiv polgármester közölte, hogy A Megvonnák az anyagi támogatást a beoltatlan Covid-betegektől bejegyzés először Minden ami koronavírus-én jelent meg.

Hozzászólások