A Lánchíd felújítása továbbra is prioritás

A Lánchíd felújítása továbbra is prioritás, de a járvány és a kormányzati elvonások új helyzetet teremtettek – reagált a Főpolgármesteri Hivatal Fürjes Balázs államtitkár felvetésére pénteken.

A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára előzőleg soron kívüli tájékoztatást kért Karácsony Gergely főpolgármestertől a Széchenyi lánchíd felújításáról, tekintettel arra is, hogy a főpolgármester néhány hónapja még halaszthatatlannak minősítette a hídfelújítást, csütörtökön viszont azt írta Facebook-oldalán, hogy a beruházást bizonytalan időre elhalasztják.
A Főpolgármesteri Hivatal a Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes által jegyzett közleményben úgy reagált: a kormányzati elvonások, a járvány elleni védekezés költségei, az elmaradt kormányzati támogatások és a kieső bevételek miatt át kell tekinteni több beruházást. Ilyen a Lánchíd felújítása, ami továbbra is prioritás, ám újra kell tervezni a beruházás költségeit, szakmai tartalmát és a híd majdani funkcióját.
Fürjes Balázs csak néhány Twitter-bejegyzéssel járult hozzá Budapest járvány elleni védekezéséhez, viszont asszisztált az önkormányzatokat, köztük a fővárost érintő elvonásokhoz, az egyeztetések elmaradásához, továbbá a fővárosi idősotthonokba visszaküldött betegek szűrésének elmaradásához – olvasható a közleményben.

 

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .