Mobiljeggyel a biztonságért

Mobiljeggyel a biztonságért

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Enyhülnek járványvédelmi előírások a buszokon, de továbbra is biztonságosabb mobiljegyet használni.

Szerdán a Budapestet érintő távolsági buszokon is visszaállt az első ajtós felszállás és a fedélzeti jegyértékesítés, de a fertőzés elkerülése érdekében továbbra is érdemes óvintézkedéseket tenni. Az egyik ilyen lehetőség a digitális jegy vásárlása; májusban a VoxPay felületén a BKK-jegyek mellett elindult a Volánbusz-jegyek értékesítése is.
A közelmúltban a közösségi közlekedés kiemelten kockázatos üzemmé vált az új típusú koronavírus-járvány miatt, hiszen a nagy tömegben és kis, zárt helyiségekben rendkívül magas a fertőzés kockázata. A magyarországi közlekedési vállalatok, köztük a Volánbusz Zrt. járatain többféle óvintézkedést is bevezettek az utasok és a sofőrök biztonsága érdekében, ezek egy része a járvány tetőzése után is érvényben marad, de a napokban már elkezdődött a szabályok lazítása.
Budapesten az ország más részeihez képest mintegy egy hetes késéssel oldják csak fel a korlátozásokat, de szerdán már a fővárosban is lazábbak a szabályok a tömegközlekedésben. Szerdától a Volánbusz Budapestet és Pest megyét érintő járatain is visszaállították az első ajtós felszállást és a jegyvásárlást (a többi járat már május 11-től a korábbi rendben üzemelt).
Más, szigorú járványügyi előírások azonban érvényben maradnak: a buszvezető fülkéje előtt egyszerre csak egy utas tartózkodhat, a jegyet vagy bérletet váltani akaró többi utazónak a peronon kell várakoznia, a másfél méteres védőtávolság betartásával.
Biztonságosabb a mobiljegy
Szintén érvényben marad egy a járvány alatt rendkívül népszerűvé vált jegyvásárlási lehetőség, a Közlekedési mobiljegy és –bérlet használata. Ezt a Volánbusz kifejezetten ajánlja is, hiszen ha digitális jegyet váltunk, a felszálláskor elég felmutatni a mobiltelefonunkat, nem kell jegyet vagy pénzt érintenünk, így nagyobb eséllyel kerülhetjük el a fertőzést.
Hivatalos adatok szerint áprilisban naponta 7500, májusban már napi 11 300 mobiljegy kelt el. Valószínű, hogy a mobiljegyek- és bérletek népszerűsége a járvány után is kitart majd, hiszen a használatuk nemcsak biztonságosabb, de kényelmesebb is, mint a hagyományos jegyváltás.
A digitális jegyek vásárlásához csak egy ingyenes mobil-alkalmazást kell letölteni. Budapesten az egyik legnépszerűbb ilyen alkalmazás a VoxPay mobilfizetési platform, ahol már régebb óta vásárolhatunk jegyeket a BKK járataira is vásárolhatunk digitális jegyeket. A BKK jegyek és bérletek mellett most az alkalmazás segítségével utazhatunk a Volánbusz legtöbb helyközi járatán, és vidéki városi buszjáratokon is. A www.voxpay.hu-ról letölthető alkalmazásban jelenleg mintegy 600 féle jegy elérhető, kedvezményes és teljes árú jegyek és bérletek egyaránt.
A VoxPay alkalmazásban a budapesti közlekedést egy automatikus utazástervező is segíti. A kiindulás és a cél helyét itt még hangbemondással is megadhatjuk. A jegyvásárláskor használhatunk bank- vagy hitelkártyát, illetve kérhetjük az ún. “Főnök fizet” fizetési módot, ez esetben több utas jegyét egy költségvállaló, például egy munkáltató, családtagok esetén pl. a családfő is fizetheti.

Ez még érdekes lehet
Hétfőtől változnak az egyirányúsítások Belső-Erzsébetvárosban
Lezárás - baleset a Ferihegyre vezető gyorsforgalmin
Összekötik a HÉV vonalat a M2-es metróval az Örs vezér terén
Új üteméhez érkezett a Blaha Lujza tér felújítása
Keleti - ideiglenesen zárva
Estétől sűrűsödnek a járatok
Megint az a fránya büntetőfék!
Bringaút fejlesztések Kőbányán
Már hétvégén is betérnek a Cargo City raktárhoz
Első ajtók holnaptól zárva
ITM: meghosszabbították a diákigazolványok érvényességét
Legördült az első Bubi
Metrófelújítás
Normafán visszafordítják az autósokat, ha betelt a parkoló
Hatvan új autóbusz áll forgalomba a budapesti és elővárosi közlekedésben
Patkány a 108-as buszon
Pótlóbusz jár az M3 metró helyett Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között október 25-én reggel
Közlekedési rend a temetőkhöz induló járatokon az október 23-i hosszú hétvégén
Sűrűbben indított járatokkal készül a BKK a csütörtöki Szuperkupára
Mától ha nincs maszk nem utazhatsz tömegközlekedési eszközökön
Baleset történt a XI. kerületben
Villamosmegálló átépítések Újbudán
A pótlóbuszok használhatják az ideiglenes kerékpársávot
Holnaptól változik a 4-es 6-os villamos forgalmi rendje
Parkolóbővítés a II. kerületben
Mától szabad a pálya!
Pótló buszok a H8-as HÉV útvonalán
Pünkösdi menetrend
Mely BKK járatokon szállítható kerékpár?
VoxPay-jel is megvásárolható a Tömegközlekedési mobiljegy

Hozzászólások