Metrófelújítás

Korlátozások az M3-as metró felújítása miatt 2020. április 30. 20:00-ig

Az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Határ út között, valamint a Könyves Kálmán körúton az Elnök utcától az Üllői útig buszsávot jelöltek ki. Meghosszabbították a buszsávot a Soroksári úton a Szabadkai úttól a Kén utcáig, a Boráros téren a Közraktár utca irányában, a Vajda Péter utcában a vasúti felüljárótól a Könyves Kálmán körútig, és az M5-ös autópálya bevezető szakaszán már a bevásárlóközpontoktól. A Gyömrői úton befelé a Csévéző utca előtt ugyancsak buszsávot alakítottak ki.

Lezárták az Ecseri út szervizútját a metróállomásnál.

Lezárták a XIX., Vak Bottyán utcát a Lehel utca és a Ferihegyi Repülőtérre vezető út között.

A Nagyvárad téren az Üllői útról a Haller utca felé csak egy sávon lehet haladni, a Vágóhíd utcából pedig nem lehet balra, az Albert Flórián útra kanyarodni. Kerülni az Üllői út–Könyves Kálmán körút–Albert Flórián út útvonalon lehet.

Az Üllői úton az Ecseri útnál megváltozott a jelzőlámpák ritmusa: az Üllői úton befelé tartó forgalom egyszerre haladhat a Ceglédi út felől jobbra kanyarodó járművekkel. A Ceglédi útról egy sávban lehet az Üllői útra jobbra kanyarodni. Az új forgalmi rend miatt a benzinkút csak a Balkán utca felől közelíthető meg.

A metrófelújítás idején kétirányú a XVIII., Kinizsi Pál utca.

A Határ útnál és a Nagyvárad térnél a megváltozott forgalmi rend miatt gyalogosan is fokozott óvatossággal közlekedjenek.

Az Üllői úton és a párhuzamos útvonalakon, így az M5-ös autópálya bevezető szakaszán és a Soroksári úton is hosszabb menetidőre kell készülni, érdemes ezért korábban vagy később útnak indulni, és előre megtervezni az utazást.
Munkanapokon az M3-as metró a Nagyvárad tér és Újpest-központ között közlekedik. Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között pótlóbusz jár, azonban a reggeli csúcsidőben az M3E autóbusz is közlekedik, amely a Határ úttól a Nagyvárad térre viszi az utasokat, de a Népligetnél nem áll meg.
Hétvégenként az M3-as metró csak a Lehel tér és Újpest-központ között közlekedik. Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között pótlóbusszal lehet utazni.

Az M3-as metró déli szakaszával párhuzamosan közlekedő metrópótló autóbuszok mellett a dél-pesti városrészekből munkanapokon expressz járatok is indulnak a Nagyvárad térre, a közvetlen metrókapcsolat biztosítása érdekében:
– A Havanna- és a Gloriett lakótelepről a 194M autóbusz gyorsjáratként a Nagyvárad térig viszi az utasokat.
– Hétköznapokon az Alacskai úti lakótelepről és Pestszentimre térségéből a 254M autóbusz a Nagyvárad térig közlekedik.
– A Nagykőrösi út térségéből és Gyál felől a reggeli csúcsidőben a 84M, a 94M és a 294M autóbusz ugyancsak a Nagyvárad térig közlekedik, a külső végállomások felé azonban változatlanul a Határ útról indulnak.
– Rákoskeresztúrról munkanapokon a 161E autóbusz a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban az M2-es metróhoz az Örs vezér teréig viszi az utasokat.
– A Szentlőrinci lakótelepről munkanapokon a 223M autóbusz a reggeli és a délutáni csúcsidőben Pesterzsébeten át a Boráros térre viszi az utasokat, a 23E autóbusz ugyanakkor a Boráros térről csak Pesterzsébet, városközpontig közlekedik. Ebből a városrészből még a sűrűbben induló 99-es autóbusszal is könnyen megközelíthető a belváros.
– A 200E autóbusz minden nap meghosszabbított útvonalon a repülőtérről a Nagyvárad térre viszi az utasokat.
– A felújítás idején sűrűbben közlekedik a 2-es villamos is.

A 181-es és a 281-es autóbusz Ecseri út megállóját áthelyezték az Ecseri útra, a Dési Huber utcában pedig új, ideiglenes megállóhelyet létesítettek.

Az agglomerációból az elővárosi vonatokkal Kőbánya-Kispest helyett érdemes tovább utazni a metrókapcsolatot biztosító nagyobb pályaudvarokig. A Budapest-bérlettel utazók a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest, illetve Ferihegy vasútállomás között az InterCity és gyorsvonatokat felár nélkül vehetik igénybe.

A Soroksári úton, valamint a Nagykőrösi úton közlekedő dél-pesti elővárosi Volánbusz-járatok munkanapokon a reggeli csúcsidőben a Nagyvárad teret is érintik.

Az Alig utcát a Váci útnál lezárták.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .