Köszönjük a választók egyértelmű felhatalmazását – XV. kerület

A Cserdiné Németh Angéla mellett álló pártok és szervezetek közös frakciója, a Mindenki a Tizenötödikért mostantól rendszeresen számot ad munkájáról. Így tett Tóth Imre frakcióvezető a keddi alakuló testületi ülés előtt is.

„Köszönjük a választók egyértelmű felhatalmazását – mondta Tóth Imre kedden, a Cserdiné Németh Angéla polgármesterrel szövetségben indult pártok és szervezetek nevében. A politikus a frissen megalakult Mindenki a Tizenötödikért frakció vezetőjeként mostantól kéthetente tart 15infó címmel sajtótájékoztatót a képviselők munkájáról, az eredményekről és az előttük álló feladatukról. – A 100 százalékos sikert közösen, együtt, egy soha nem látott és erős kerületi politikai szövetséggel értük el.”

A választóktól hihetetlenül erős felhatalmazást kaptak a választáson győztes pártok és szervezetek, amelyek a polgármesteri poszt mellett mind a 14 egyéni körzetben is győzelmet arattak. Tóth Imre kijelentette, ezt a soha nem látott erős szövetséget egy közös frakcióval kívánják megtartani és a következő öt évben ennek keretében az itt élők javára dolgozni.

„Megkezdtük a választási ígéretek beváltását: Cserdiné Németh Angéla polgármester utasításba adta a kerületi fizetésemelési program valamennyi érintettjének, közalkalmazottaink, dolgozóink, dajkák, óvónők, kertészek, ápolók, köztisztviselőink elmaradt béremelését, illetménykiegészítését január 1-ig visszamenőleges hatállyal” – jelentette ki a frakcióvezető.

A keddi alakuló testületi ülés feladatairól elmondta, frakciójuk egyhangúlag támogatja Cserdiné Németh Angéla javaslatait. A polgármester javaslatot tett három alpolgármester megválasztására: Tóth Veronika szociális ügyekért felelős alpolgármester, dr. Matlák Gábor társadalmi megbízású alpolgármester, míg Tóth Imre általános alpolgármester lenne a jövőben. Világos viszonyokat jelentő bizottsági struktúra létrehozására is sor kerülhet: a Pénzügyi Bizottság, a Kerületfejlesztési Bizottság, a Kulturális Bizottság, a Népjóléti Bizottság, a Jogi Bizottság és a Budapest Bizottság végzi a jövőben a döntések előkészítését. A Mindenki a Tizenötödikért támogatja a tanácsnoki rendszer felállítását is – a megválasztandó tanácsnokok egy-egy a kerület élete, fejlődése szempontjából fontos területért fognak felelni. Az összefogás frakciója támogatja a képviselői tiszteletdíjak 10 százalékos emelését is. Ennek alapos indoka az, hogy új típusú, az egyéni körzetekért valódi felelősséget vállaló, aktív jelenlétet garantáló képviselői munkát várnak el a jövőben a testületi tagoktól.

Tóth Imre arról is beszámolt, hogy a Mindenki a Tizenötödikért frakció élén végzett munkáját általános helyettesként Legárd Krisztián, frakcióvezető-helyettesként pedig Palocsai Béla és Szilvágyi László segíti majd.

Önkormányzati hír

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .