Ugye az mindenkinek megvan, hogy ilyenkor illik krumplit osztani? 

A 444.hu hívta fel a figyelmet – ismét – egy érdekes összefüggésre a krumpli és a szavazatvásárlás között. A XI. kerületben is sorban állhatsz az ingyen, vagy olcsó krumpliért, amit persze mindig valami nagy dolog előtt szerveznek meg az illetékesek. Talán nem lenne ezzel baj, ha kezdene az utca népe rádöbbenni arra, hogy az sem olcsó, sem ingyen. A fent említett kerületbe ugyanis Erdélyből hozatták a burgonyát és, hogy ott is biztos legyen a bebetonozás egy Kovászna megyei település polgármesterének lánya segedelmével. Magyarán a választópolgár adóforintjaiból gazdálkodni, illetve jótékonykodni, na, annál nincs felemelőbb.

Lentebb a 444.hu matekozott egy kicsit és levezett, miért mi fizetjük az ők “jó cselekedeteit”

  • Tavaly is tartottak kedvezményes burgonyavásárt a XI. kerületben, 10 kiló krumpliért akkor is csak 300 forintot kellett fizetni.
  • Ez a magyar adófizetőknek 10 millióba forintba került, ebből majdnem 8 millió volt a krumpli. A beszerzési és az eladási ár különbözete több mint 6 millió forint volt.
  • A burgonyát nem magyarországi cégtől, hanem egy erdélyi vállalkozótól szerezték be és szállították a fővárosba. A vállalkozó történetesen a helyi polgármester lánya.
  • A Kovászna megyei Kézdiszentlélek Újbuda testvértelepülése, és úgy látszik, a XI. kerület fideszes vezetése az elképzelhetőnél is kreatívabb módon támogatja az erdélyi falu lakosait és polgármesterét.
Ha tetszett oszd meg ismerőseidnek
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Érdekel minket az ön véleménye is

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..