A dicséret mellé 5 millió forint is járt a rendőröknek

Megosztom

Polgármesteri dicséretet és összesen ötmillió forintot kaptak a januári, tragédiával végződő intézkedésben résztvevő rendőrök.


Polgármesteri dicséretben és összesen ötmillió forintban részesítette a januári tragikus rendőri intézkedésben résztvevő rendőröket Újbuda polgármestere. Dr. László Imre egyebek mellett arról beszélt, hogy a tragikusan elhunyt Baumann Péter nem tekintett hősként magára, ahogy kollégái vagy a rendőri állomány egyetlen tagja sem.

„Honfitársaink nem azért választják a rendőri hivatást, mert a rivaldafényben akarnak lenni. Nem is a meggazdagodás hajtja őket. Akkor nem a rendőri pályát választanák. Úgy döntöttek e hivatás mellett, hogy tudták: annak nem a nyugalom és a kiszámíthatóság a velejárója, hanem a stressz, a kockázat és a kockáztatás. És ezek az állandói. A bármikor bekövetkezhető legrosszabb.”

– mondta, majd azzal zárta beszédét: „Tisztelet Önöknek mindenért! Hálánk és fájdalmunk túlmutat szavakon és kitüntetéseken.”

Január 13-án egy rendőri intézkedés során életét vesztette Baumann Péter rendőr főhadnagy. Támadója két másik rendőrt is megsebesített. Az akcióban a XI. Kerületi Rendőrkapitányság öt munkatársa vett részt.

Őket az Újbuda területén elkövetett bűncselekmények felderítésében, az elkövetők elfogásában tanúsított kiemelkedő tevekénységükért és felelősségteljes munkájukért részesítette most polgármesteri dicséretben dr. László Imre. Baumann Pétert posztumusz dicsérő oklevelét, és pénzbeli elismerését testvére vette át.


Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .