CIPRUSRA TOLONCOLJÁK AHMED H-T

A Nyírbátori Őrzött Szállásról Budapestre szállították a terrorcselekmény miatt elítélt Ahmed H. szíriai állampolgárt, akit ezt követően a Ciprusi Köztársaságba visznek hatósági kísérlettel.

Ahmed H. szíriai állampolgárt a bíróság terrorcselekmény bűntette és más bűncselekmény miatt jogerősen 5 év börtönbüntetésre és 10 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte. Az elítélt a szabadságvesztés büntetéséből 2019. január 19. napján feltételesen szabadult ugyan, de az idegenrendészeti hatóság elrendelte az idegenrendészeti őrizetét, amelyet a Nyírbátori Őrzött Szálláson hajtottak végre.

Ahmed H-t a Ciprusi Köztársaság befogadja, mivel korábban családjával ott élt és vállalkozása is volt az országban.

Ahmed H-t a mai napon Nyírbátorból elszállították, továbbra is őrizetben marad egy napig, majd – magyar hatósági kísérettel – Ciprusra viszik. A 10 éves kiutasítás ekkor veszi kezdetét, azaz Ahmed H. Magyarország területére 10 éven át nem utazhat be. A kitoloncoláson a büntetés-végrehajtási ügyész is részt vett, aki ellenőrizte az eljárás törvényességét.

ugyeszseg.hu

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .