Kéri László – az elmúlt hetekben kirobbant botrányok évek alatt átrendezhetik a politikai térképet

Megosztom

„Nem kell semmit csinálnia a Fidesznek ahhoz, hogy 2024-ben győzni tudjon a választásokon, mert az ellenzék ezt elintézi neki. De az elmúlt hetekben kirobbant botrányok évek alatt átrendezhetik a politikai térképet”

 – jelentette ki Kéri László politológus az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában.

Kicsoda Kéri László?

Középfokú tanulmányai befejezése után 1970-ben a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán kezdett tanulni. A képzés elvégzése után, 1976-ban az ELTE Bölcsészettudományi Karára jelentkezett, ahol filozófiából és szociológiából szerzett diplomát.

1977-től a Budaörsi úti Kollégiumban az ő irányítása alatt jött létre a későbbi Bibó István Szakkollégium elődje, ahol 20-40 jogot hallgató diákkal kérésére tágabban kezdtek foglalkozni a társadalomtudományokkal. 1983 szeptemberében az akkori tanárok és hallgatók végül létre tudták hozni a szakkollégiumot a Ménesi úton (ahol most is működik). A szakkollégium igazgatói székében ugyan Stumpf István váltotta, Kéri mégis nevelőtanár maradt az intézményben.

Ebben az időszakban Kéri olyan, a rendszerváltás után jelentős politikusokat és közéleti személyiségeket is tanított itt, mint Orbán Viktor, Simicska Lajos, Kövér László, Szájer József vagy épp a későbbi köztársasági elnök, Áder János.

1984-ben a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Intézetének főmunkatársa, 1991-től pedig annak Politikatudományi Bizottságának is a tagja volt.

1999-től fogva alapvetően televíziós szereplésekkel foglalkozik. Gyakori vendége volt a Heti Hetesnek, ahol országos ismertségre tett szert.

2008-ban megszervezte a Kéri-kört, ahol értelmiségiek – köztük Orbán Viktor is – részt vettek zártkörű megbeszélésen arról, miképp lehetne a politikai válságot feloldani.

Az ATV Egyenes Beszéd és a Hír TV Egyenesen című műsorainak is rendszeresen vendége volt.

„ Engem tüntettek ki és büntettek meg ugyanazért. ”

– Rab László interjúból, Klubrádió; 2021.

Összeállította Arold Péter

Forrás: index.hu

Címlapfotó: Eifert János – https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=76870599



Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .