Hogyan döntsük el, mekkora napelemes rendszerre van szükségünk?

Megosztom

Szponzorált tartalom következik

A napelemes rendszerek telepítése vállalkozásunk számára hatalmas előnyökkel járhat, azonban az optimális méretű rendszer kiválasztása kritikus lépés a megfelelő működés és a rezsiköltségek csökkentése szempontjából. A napelemes rendszer méretezése az egyik legfontosabb lépés annak érdekében, hogy teljes mértékben kihasználjuk a rendszer által nyújtott előnyöket és lenullázhassuk a villanyszámlát.

Fontos szempontok a Napelem Rendszer Méretezésénél

1. Fogyasztás meghatározása

Az első lépés az aktuális fogyasztás meghatározása, ami alapján kiszámolható, mekkora teljesítményű napelem rendszerre lesz szükségünk. Az éves villanyszámlák elemzése során könnyen meghatározható az átlagos havi fogyasztás, ami alapján az éves teljes fogyasztást meg lehet határozni.

2. További Beruházások

Fontos figyelembe venni a jövőbeli terveket és a további elektromos energiaigényt, amit a vállalat tervez a későbbiekben. Ha terveink között szerepel nagyobb elektromos berendezések beszerzése, például klímák vagy gépek, akkor ezek működtetéséhez szükség lesz nagyobb teljesítményű napelemes rendszerre.

3. Rendszer méretének meghatározása

Az éves energiafogyasztás meghatározása után össze lehet hangolni a napelem rendszer névleges teljesítményével. Például, ha az éves fogyasztás 3600 kWh, és egy 1 kWp rendszer kb. 1200-1250 kWh villamos energiát termel, akkor egy 3 kWp rendszer elég lehet az energiaszükséglet fedezésére.

Fotók forrása: fotokredit

Napelemes rendszerek tájolása és dőlésszöge

Az optimális dőlésszög általában 35-40 fok a vízszinteshez képest, és a déli tájolás preferált a legjobb teljesítmény érdekében. Továbbá, érdemes figyelembe venni, hogy a keleti vagy nyugati irányba való eltolás csökkentheti a teljesítményt, míg az északi tájolás teljesítményveszteséget eredményezhet.

Tetőszerkezet és napelemrendszer méretezése

A napelem rendszer méretezésekor fontos figyelembe venni a tetőfelület méretét és minőségét. Az ideális felület lehetővé teszi a napelemek telepítését, miközben az árnyékoltság elkerülése és a tető terhelhetősége fontos szempontok.

Inverter, a rendszer motorja

Az inverter, ami az egyenáramot váltóárammá alakítja, kulcsfontosságú elem a rendszer teljesítményének szempontjából. Fontos olyan invertert választani, ami megfelel a jelenlegi és a jövőbeli rendszerigényeknek.

A1 Solar – az energetikai szakértő

Az A1 Solar több mint 500 vállalati ügyfélnek telepített már napelemes rendszert, és 160 fős szakértő csapatuk minden szükséges lépésben segít az optimális rendszer kiválasztásában és telepítésében. Szakértői minden egyes vállalat igényeit figyelembe véve végzik a munkájukat, segítve az energetikai auditoktól a tervezésen át egészen a kivitelezésig.

Ha ön is szeretne a megfelelő napelemes rendszer kiválasztásában és telepítésében egy megbízható, tapasztalt csapatra bízni, válassza az A1 Solar-t!


Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .