Budapest fellélegezhet

Május 22-én átadták a felújított M3-as metró összes állomását. Mivel a metrópótlás is véget ért, már nincs szükség a buszsávokra a Váci út–Üllői út tengelyen. Mindez lehetőséget teremt a többi között arra, hogy biztonságosabbá váljon a biciklizés Budapest észak–déli tengelyén, ezzel együtt pedig csökkenjen a belváros környezeti terhelése.

Új szakaszába lép az Újjáéledő sugárutak városfejlesztési koncepció megvalósítása. A metrópótló buszok sávjainak megszüntetésével hamarosan több sávot használhatnak az autóval közlekedők, ezzel csökken a környékbeli kisebb utcák forgalomterhelése. Emellett lehetőség nyílik arra is, hogy hiányzó szakaszok pótlásával biztonságosabbá váljon a biciklizés a Váci út–Üllői út kiemelt közlekedési tengelyen.

Első lépésként a Budapest Közút szakemberei szakaszról szakaszra haladva kátyúmentesítenek, illetve szükség esetén javítják a buszsávokban keletkezett egyéb felületi hibákat. A korrekciós munkák befejezése és a kivitelezői szerződés megkötése után elkezdődik a metrópótló sávok átalakítása is. Az ezzel járó munkák várhatóan több hétig tartanak.

Elolvasom a bbk.hu oldalán

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .