Terézváros 2030: minden idők legnagyobb támogatása homlokzatfelújításra

Megosztom

Minden idők legnagyobb támogatását kapják meg tőlünk a társasházak ahhoz, hogy begyógyítsák az épített környezet történelmi sebeit.

Mivel kormányzati támogatást soha nem kapott ez a világörökségi terület, az Andrássy út és környéke, most mi saját magunk gondoskodunk az utcafrontok, a külső homlokzatok megújításáról. Tesszük ezt azért, hogy épületeink – melyek miatt turisták milliói jönnek hozzánk – visszanyerjék eredeti pompájukat.
Budapest 150. születésnapja alkalmából két év alatt – a megszokott társasházi támogatások mellett – összesen egymilliárd forintot biztosítunk csak a terézvárosi homlokzatok megújítására. Ilyen mértékű önkormányzati támogatást társasházak Budapesten még soha nem kaptak. 
Mi most ezt a Terézváros 2030 közterületmegújítási programunk keretében pályázati lehetőségként megadjuk, méghozzá úgy, hogy a társasházak a kivitelezési költség 80%-át is megkaphatják tőlünk, ennek felét pedig vissza se kell téríteniük, ami szintén egyedülálló a kerületek sorában. A fennmaradó rész törlesztése a lakóközösségeinknek kamatmentes, és az eddigi futamidőt megduplázva, 5 helyett 10 év alatt kell visszafizetni azt. Egy ház akár 200 millió forintot is igényelhet, amire a fővárosban nincs példa. Az önkormányzat a műszaki ellenőrzési költségének 80 százalékát is megtéríti, ami szintén példa nélküli Budapesten. 
Nem csak kerületünk világörökségi minősítése, hanem Budapest 150. születésnapja, és a sugárutat megálmodó Andrássy Gyula születésének 200. évfordulója  is kötelez bennünket épített örökségünk megőrzésére. Ennek a kötelességünknek teszünk eleget önerőből, állami segítség nélkül,az itt élőkkel közösen.


Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .