Győr megye főispánja a MÉM-ről

Megosztom

Hogy volt?

A Magyar Hírlap jelentése a medvei Duna híd megépítéséről 1939 februárjában. A cikk most nem lehetne olvasható, ha nem lenne a Digitális tudománytár.

Győrből jelentik: Győr-Moson-Pozsony egyelőre egyesített vármegyék törvényhatósági bizottságának kedden tartott rendes közgyűlésén Pálniczky Lipót elnöklő főispán megemlékezett a Magyar Élet Mozgalomról.

A közgyűlés egyhangú helyeslése közben rámutatott arra, hogy az egyéni sérelmekből kiinduló parlamenti harcok már nem érdeklik a népet, egyedül a magyar nemzet erejét fokozó és a szociális igazságon nyugvó tettek tarthatnak számot az érdeklődésre.

Ezeknek a tetteknek ad lendületet és ezeket a tetteket szolgálja a Magyar Élet Mozgalom. Dr. Telbisz Miklós alispán bejelentette, hogy tavasszal megindulnak a medvei Dunahíd megépítésének munkálatai. Kompközlekedést létesítenek a Dunán Doborgaz községnél is, amíg az ott tervezett második Duna-hidat megépítik.


Dunaszerdahelytől 20 km-re nyugatra fekszik. A bősi vízierőmű építésekor a falu a Duna és a Duna-csatorna közé került, mely elvágta a szomszédos Bacsfa községtől és Somorja környékétől. Ma csak Bősön keresztül lehet megközelíteni, így Dunaszerdahelytől 32 km távolságban van.


Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .