Két órán belül a határnál fogták el a budapesti elektronikai áruház betörőit

Két órán belül a határnál fogták el a budapesti elektronikai áruház betörőit

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Betörtek egy elektronikai áruházba 2021. október 1-jén 3 óra 38 perckor Budapest XIII. kerületében.

24 információi szerint a Róbert Károly körúti Alzát fosztották ki.

 Az elkövetők berúgták az ajtót, majd fejükön maszkkal berohantak az üzletbe és másfél perc alatt közel 10 millió forint értékű műszaki cikkeket –  mobiltelefonokat, laptopokat és tableteket – pakoltak össze, amikkel azután elmenekültek.​

A Budapesti Rendőr-főkapitányság, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködésének köszönhetően Csanádpalota-Nagylak határátkelőhelyen a román kollégák segítségével elfogták a feltételezett elkövetőket.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság​ lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az öt román állampolgárral szemben.​​​

Mint az ismeretes a webáruzház és cseh anyavállalata 892 millió forintot fizethet a Black Friday akciók tisztességtelen reklámozása miatt, 20020-ban.

A Gazdasági Versenyhivatal az Alza.hu webáruház által két évben, 2018-ban és 2019-ben meghirdetett Black Friday akciókat vizsgálta.

A cég reklámjaiban az Amerikából szép lassan átvett ősz végi “vásárlási ünnepre” szokás szerint kifejezetten nagy, akár 80 százalékos kedvezményeket ígért, de a GVH szerint nem épp etikusan és valósághűen.

Az MTI információi szerint a legfőbb probléma mindkét vizsgált évben az volt, hogy ez a legnagyobb kedvezmény nem pontosan azokra a termékekre vonatkozott, amelyekre a reklámkampányban hivatkoztak, és nem is azokhoz hasonlókra. Ezáltal ezek a hirdetések megtévesztőnek bizonyultak.

0 0 votes
Article Rating

Hozzászólások