Elég gyenge kifogással éltek

Megosztom

A bevallási és fizetési fegyelem alapvető hiánya és a várható megtérülés miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) több mint 80 millió forintot zárolt egy napelemparkokat kivitelező társaság bankszámláján.

    A adóhivatal az MTI-nek küldött pénteki közleményében ismerteti: a NAV ellenőrzést rendelt el a társaságnál az Online Számla rendszer és az áfabevallások adatai közötti eltérés miatt, a vállalkozás az ellenőrzés hatására mintegy 74 millió forint áfát fizetett be.
    Részletezték, hogy a napelemparkok teljeskörű kivitelezését végző kft. 2021. áprilisi megalakulása óta nem nyújtott be áfa- és társaságiadó-bevallást, ugyanakkor vevői és szállítói többmilliós számlákat töltöttek fel az Online Számla rendszerbe.
    Az ellenőrzés végül mintegy 54 millió forint adókülönbözetet és 27 millió forint adóbírságot mutatott ki – közölte a NAV.
    A bevallási és fizetési fegyelem alapvető hiánya miatt, és a várható megállapítások megtérülésére a NAV több mint 80 millió forintot zárolt a cég bankszámláján – írják a közleményben.
    A társaság fellebbezésében arra hivatkozott, hogy csak nemrég talált könyvelőt. Pótolta az ellenőrzés időszakától eltérő időszakra vonatkozó elmaradt bevallásokat, és megfizette áfatartozását is – írja közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.


Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .