Bolgár és magyarok voltak a migránsokat szállító sofőrök

A Budapesten élő két külföldi magyar és bolgár sofőröket bízott meg illegális migránsok Ausztriába juttatásával. 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztálya bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást több magyar és bolgár állampolgárral szemben, akik 2021 januárjától több mint húsz alkalommal vittek el külföldieket az osztrák-magyar államhatár közelébe azért, hogy illegálisan Ausztriába jussanak. A magyar és bolgár sofőrök a magyar-szerb határ térségéből és Magyarország mélységéből szállítottak migránsokat Ausztria felé.   

A gépkocsivezetőkkel szemben több megyei rendőr-főkapitányság – Győr-Moson-Sopron, Bács-Kiskun, Zala, Vas és Veszprém – indított büntetőeljárásokat embercsempészés bűntett elkövetése miatt.

A KR NNI a későbbiekben egyesíti ezen nyomozásokat, amelyekben olyan terhelő bizonyítékok keletkeztek, amelyek alapján a KR Bevetést Támogató Osztálya és a KR Rendészeti Igazgatósága részvételével összehangolt akció keretében 2021. május 26-án Budapesten elfogásokat és kutatásokat végeztek. Ennek során előállították O. Alahmed 35 éves szír állampolgárt és A. F. Mohamed 39 éves hontalan személyt.

A 35 éves férfi egy korábbi embercsempészés miatt folytatott eljárásban bűnügyi felügyelet alatt állt, így a jelen eljárásban terhére rótt cselekményeket ennek hatálya alatt követte el.

A KR NNI nyomozói a két férfit előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását az eljárást felügyelő Bajai Járási Ügyészségnél. A büntetőeljárás folytatódik, és további, az elkövetői körhöz köthető ügyek feltárása is folyamatban van, amelyeket a későbbiekben egy eljárásban vizsgálnak – írja a police.hu


Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .