Itt tart a biodóm építésével a Market

Megosztom

2019 – Az elmúlt száz év legnagyobb fejlesztése zajlik a fővárosi állatkertben; az acélszerkezet és a fóliamembrán kialakítása után már a belső terek munkáit végzik.

A Fővárosi Állat- és Növénykert még 2019 szeptemberében az MTI-nek küldött közleményben számolt be az intézmény új bemutató komplexuma, a Pannon Park és azon belül a biodóm nevű központi építmény fejlesztéséről. A fejlesztés kivitelezését a Market Építő Zrt. vállalata el; a projektmenedzsment, műszaki ellenőrzési és lebonyolítási feladatokat pedig a Tomlin Kft., a Főber Zrt., valamint az Óbuda-Újlak Zrt. konzorciuma végzi el.

A fővállalkozó kivitelezése várhatóan jövő tavaszig tart, néhány hónappal tovább, mint azt eredetileg tervezték.

“Ennek oka, hogy a tervezett műszaki tartalmat kissé meg kellett változtatni, elsősorban állattartási okokból, illetve a dolgozók számára biztosított szociális blokkal kapcsolatban felmerült új igények miatt”

A változtatások nyomán az építéskivitelezés tartalékkerettel számított költségei 2,63 százalékkal növekedtek: 33,03 milliárdról 33,89 milliárd forintra.

Az építéskivitelezés után a dekorálás, az oktató és tájékoztató eszközök, a termőtalaj beállítása, a növények és az állatok betelepítése következik. A komplexumot várhatóan 2021-ben adják át a nagyközönségnek.

A közlemény azt is hangsúlyozta, hogy a fedett parkként funkcionáló Biodóm kedvezőtlen időjárás esetén is programlehetőséget nyújt, és minden korábbinál több élményt és látnivalót fog kínálni.

“Ez az elmúlt száz év legnagyobb szabású fejlesztése a Fővárosi Állat- és Növénykertben”

– írja a közlemény.

“LÁZár/álom”

Lázár János a Tranzit fesztiválon beszélt arról, hogy remek ötletnek tartja a budapesti Biodóm beruházását, amelyet szerinte mindenképp be kell fejezni. A Főpolgármesteri Hivatal viszont azt állítja, hogy pont az ő válaszára várnak a fejlesztés sorsát illetően.

index.hu


2021 júliusa

Továbbra is nyomoznak a Pannon Park körül. Hiába ígérték meg, nem akarják átvenni a beruházást, miközben a garanciaóra ketyeg.

– A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen – erősítette meg lapunknak a Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata, de a nyomozás érdekeire tekintettel nem adtak bővebb tájékoztatást. Így továbbra is kérdéses, hogy történt-e bűncselekmény a fővárosi állatkert által bekebelezett egykori vidámpark területén indított Pannon Park beruházás körül – írta nepszava.hu

Tarlós István 2019-ben vesztette el a főpolgármester-választást Karácsony Gergellyel szemben, jelenleg miniszterelnöki megbízottként tevékenykedik. Persányi Mikós, az állatkert főigazgatója önként távozott, miután kiderült, hogy a már odaígért 43 milliárd forint mellé még kellene 20 milliárd a projekt befejezéséhez. Egyedül Szeneczey Balázs, korábbi főpolgármester-helyettes maradt meg az ügy körül, most a Vitézy Dávid vezette Budapest Fejlesztési Központ igazgatósági tagjaként dolgozik a projekt állami átvételén. Ez egyébként kínosan lassan halad.


Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .