Még egy hónapig lehet szavazni a fővárosi közösségi költségvetés ötleteire

Megosztom

Budapest közösségi költségvetési programjának szavazása 2022. augusztus 31-én zárul. A legtöbb szavazatot megszerzett ötleteket 1 milliárd forintból valósítja meg a Fővárosi Önkormányzat.

Idén már 8600-an szavaztak a Főpolgármesteri Hivatal és a budapestiek által kiválasztott 49 ötlet valamelyikére. A  közösségi költségvetés iránti egyre növekvő érdeklődés is bizonyítja, hogy életre hívható a társadalmi együttműködés, az emberek nagy kedvvel és felelősen vesznek részt olyan programokban, amely városuk fejlődéséről, az élhető és fenntartható jövőről szól.

Az ötletek idén is három kategóriában versenyeznek:

  • Zöld Budapest: Budapest felkészül a klímaváltozásra. Zöldebb utcák, árnyas parkok, mindenki számára elérhető, környezettudatos megoldások.
  • Esélyteremtő Budapest: Cél a társadalmi különbségek csökkentése, hátrányos helyzetű közösségek életét támogató ötletekkel, például szociális segítségnyújtással.
  • Nyitott Budapest: Együttműködések, új, kísérleti megoldások, digitális fejlesztések, rövid távú, közösségépítő ötletek.

Adja le Ön is szavazatait ide kattintva!

Részletek


Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .