Ismét a legvonzóbb vállalatok között

Több ezer diploma előtt álló műszakis szavazott újra a Boschra

A magyarországi Bosch az egyik legkeresettebb munkahely a diploma előtt álló műszaki egyetemisták és főiskolások körében – ez derült ki az AIESEC diákszervezet és a Develor személyzeti tanácsadó által, az ország 10 intézményében végzett friss felmérésből. A március 5-én nyilvánosságra hozott kutatás alapján az észak-magyarországi régióban egyértelműen a Bosch a legnépszerűbb nagyvállalat.

„A tavalyi gazdasági nehézségek ellenére, társaságunk olyan, a kilábaláshoz nélkülözhetetlen stratégiai fontosságú területekre koncentrált, mint az innovációs politika, a mérnökök tehetséggondozása, és a felsőoktatás támogatása. Ezek kezdettől fogva kulcsfontosságú területek számunkra, ezért a gazdasági szempontból nehéz idők ellenére, tavaly is magas szinten tartottuk az egyetemekkel való szakmai együttműködéseinket és a felsőoktatásba fektetett beruházásainkat, ami a kutatások eredményét látva, ismét az élre segített bennünket.“ – mondta el Thomas E. Beyer, a magyarországi Bosch csoport vezetője a díjátadó esemény alkalmából.

A Bosch csoport évek óta kiemelten támogatja a magyarországi felsőoktatást és mérnökképzést. A tavalyi évben a cégcsoport gyáraival szoros együttműködésben támogattak és szerveztek a hallgatóknak szóló közös programokat. A Bosch Életre Tervezve Díj, a Kihívás Program, a Bosch Díj, a Bosch ösztöndíj a cégcsoport által életre hívott és támogatott szakmaorientált motivációs hallgatói projektek. A szakmai konzultációk, vendégelőadók szakmai előadásai, ingyenes labortanfolyamok, gyárlátogatások szervezése, gyakornoki programok, szakdolgozati konzultációs lehetőségek, adományok, vendégprofesszori előadások mellett olyan újszerű, kreatív és interaktív, a mérnökszakma imidzsét támogatni hivatott projektek is fűződnek a Bosch névhez, mint a Hatvanban megrendezésre került InPulse időgép verseny, a miskolci Elektromobil verseny, és idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő egri Rexroth Pneumobil verseny.

„A magas színvonalú mérnökképzés támogatásának stratégiája beérni látszik. A kutatások eredményei bennünket igazolnak, hiszen a végzős műszaki hallgatók 80%-a legfontosabb tájékozódási lehetőségnek a vállalattal való személyes érintkezést tartja, a munkahely kiválasztásakor legfontosabb szempontok között a jó hírnév, a tanulási- és az előrelépési lehetőség szerepel.“ – üdvözölte az eredményt Fluck Benedek, a Bosch csoport személyzeti vezetője.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .