Indul az Európai Űrügynökség magyarországi üzleti inkubációs programja

Indul az Európai Űrügynökség (ESA) magyarországi üzleti inkubációs programja, a megnyitót a programot vezető Design Terminál csütörtökön tartotta Budapesten.

 

A megnyitón Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos kiemelte: a dimenzióváltás kapujába érkezett a szektor.
    Felidézte, hogy Magyarországon az űrkutatás és az ehhez kapcsolódó űrtevékenység legalább 75 évre nyúlik vissza, ezalatt folyamatos és magas szintű teljesítményt nyújtott a szektor, illetve az ott dolgozó tudósok és mérnökök. A miniszteri biztos emlékeztetett arra, hogy augusztusban a kormány elfogadta Magyarország űrstratégiáját.
    Ferencz Orsolya úgy fogalmazott: mindenki napi szinten kapcsolatban van a világűrrel az eszközein, az igénybe vett szolgáltatásokon keresztül. Rámutatott: a szektor kiemelten fontos, folyik a második űrverseny, egy felelős országnak ebben része, szerepe, feladata van.


    Magyarország erre vállalkozik, ennek részeként indul el az ESA magyarországi inkubációs programja – hangsúlyozta.
    Jónás László, a Design Terminál szakmai vezetője elmondta: a program keretében induló vállalkozásokat (startupokat) támogatnak 12-24 hónapig, a programba bekerülők 50 ezer eurót is kaphatnak, amelyet kutatásra fordíthatnak. Emellett a többi között iparági szakértők segítik őket, üzleti mentorálást és technikai támogatást is igénybe vehetnek.
    A Design Terminál tájékoztatója szerint az ESA BIC Hungary fő célja sikeres űripari startupok fejlesztése, valamint egy űripari közösség létrehozása és megerősítése Magyarországon.
    A programba startupok és természetes személyek jelentkezhetnek olyan termékkel, folyamattal vagy szolgáltatással, amely egy új technológiai találmányon alapul, vagy egy már létező technológia újszerű alkalmazása.

Vélemény?

0 0 votes
Article Rating

Hozzászólok

Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments