Megalakult a Rozsdaövezeti Bizottság

Megalakult a Rozsdaövezeti Bizottság

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Megalakult a Rozsdaövezeti Bizottság – tájékoztatta a Miniszterelnökség szombaton az MTI-t. Úgy tűnik elérkezett az idő, hogy lepusztult, volt gazdasági, ipari létesítményeket kutasson fel a minisztérium és kezdjenek velük valamit.

 Közleményük szerint a rozsdaövezeti akcióterületek kijelölését véleményező testület várja a javaslatokat, hogy mely leromlott állapotú, korábban ipari vagy egyéb gazdasági célra használt ingatlanok kerüljenek be a kormányzati programba.
    Kiemelték: a kormány célja, hogy a leromlott állapotú területek, illetve városrészek rehabilitációjának megvalósításában segítsen. Ezért korábban döntés született, hogy a használaton kívül került vagy alulhasznosított, rossz fizikai állapotban lévő, környezetszennyezéssel terhelt egykori ipari és gazdasági területek fejlesztését a kormány kiemelten támogatja.

Szponzorált tartalom

Válogatás a megveszLAK legfrissebb III. kerületi ingatlan hirdetéseiből

 • Eladó ház Budapest III. kerület, 300 000 000 Ft
  on 2021.10.28. at 22:03

  Vételre ajánlok prémium minőségű, új építésű 4 szobás 200 m2-es ingatlant.A külön bejárattal rendelkező kétszintes családi/ikerház Aranyhegy-Ürömhegy középső részén, kertvárosi-villaházas, magas presztízsértékű luxus családi házak övezetében található. A ház elvehetetlen örök panorámája, déli …

 • Eladó ház Budapest III. kerület, 237 000 000 Ft
  on 2021.10.28. at 22:03

  Budapest, 3.kerületében, Aranyhegyen megvételre kínálok egy stílusos, 2 szintes, 260nm-es családi házat, gyönyörűen rendezett 1001nm-es telken. A ház 2009-ben épült, Trendhaus-Kampa könnyűszerkezetes, dryvet szigeteléssel, hatalmas terekkel, nagy belmagassággal. Dny-i fekvése és nagy ablaki miat…

A rozsdaövezeti akcióterületek kijelölése érdekében megalakult Rozsdaövezeti Bizottság elnöke Füleky Zsolt, a Miniszterelnökség építészeti, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkára.

A testület tagjai: Gyutai Csaba, az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. ügyvezetője, László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára, Szabó Ferenc, a Miniszterelnökség koordinációs és elemzési főosztályának főosztályvezetője és Zeke Janka, a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős helyettes államtitkára.
    A beérkezett javaslatokat a tárca előzetesen megvizsgálja, ez főszabály szerint 45 napig tart, majd az előzetes vizsgálat alapján alkalmasnak ítélt kezdeményezéseket részletes, minden szempontra kiterjedő vizsgálatnak is alávetik. Ez utóbbi vizsgálat eredményének megfelelően alakítja ki 30 napon belül a Rozsdaövezeti Bizottság véleményét a javasolt területek rozsdaövezeti kijelölésével kapcsolatban. A végső döntést ezt követően a kormány hozza meg – olvasható a Miniszterelnökség közleményében.

0 0 votes
Article Rating

Hozzászólások