Hírek

Megalakult a Rozsdaövezeti Bizottság

Távfelügyelet Pécel
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Olvasási idő: 4 perc

Megalakult a Rozsdaövezeti Bizottság – tájékoztatta a Miniszterelnökség szombaton az MTI-t. Úgy tűnik elérkezett az idő, hogy lepusztult, volt gazdasági, ipari létesítményeket kutasson fel a minisztérium és kezdjenek velük valamit.

 Közleményük szerint a rozsdaövezeti akcióterületek kijelölését véleményező testület várja a javaslatokat, hogy mely leromlott állapotú, korábban ipari vagy egyéb gazdasági célra használt ingatlanok kerüljenek be a kormányzati programba.
    Kiemelték: a kormány célja, hogy a leromlott állapotú területek, illetve városrészek rehabilitációjának megvalósításában segítsen. Ezért korábban döntés született, hogy a használaton kívül került vagy alulhasznosított, rossz fizikai állapotban lévő, környezetszennyezéssel terhelt egykori ipari és gazdasági területek fejlesztését a kormány kiemelten támogatja.

Szponzorált tartalom

Válogatás a megveszLAK legfrissebb III. kerületi ingatlan hirdetéseiből

 • Eladó lakás Budapest III. kerület, 44 990 000 Ft
  on 2021.08.01. at 02:17

  Óbudán a Szőlő utcában eladó egy panelprogramos, 10 emeletes társasház 7. emeletén, tágas terekkel rendelkező, 68 nm-es, 3 szobás lakás!!!A keleti fekvésű, napfényes ingatlanban a vezetékek, radiátorok és nyílászárók cseréje megtörtént. Az ablakokra redőnyt és szúnyoghálót helyeztek fel.Kiváló in…

 • Eladó lakás Budapest III. kerület, Óbuda, 38 500 000 Ft
  on 2021.08.01. at 02:17

  Eladó a III.kerület központi részén, az Óbudai Fő tér és a Flórián tér mellett egy 68 nm-es, 3 különnyíló szobás panellakás. A lakás 3. emeleti, csendes utcára és parkra néző.Állapota átlagos, igény szerint felújítható. Az ablakok fából készültek, a radiátorok egyedi mérősek. A ház jól karbanta…

A rozsdaövezeti akcióterületek kijelölése érdekében megalakult Rozsdaövezeti Bizottság elnöke Füleky Zsolt, a Miniszterelnökség építészeti, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkára.

A testület tagjai: Gyutai Csaba, az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. ügyvezetője, László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára, Szabó Ferenc, a Miniszterelnökség koordinációs és elemzési főosztályának főosztályvezetője és Zeke Janka, a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős helyettes államtitkára.
    A beérkezett javaslatokat a tárca előzetesen megvizsgálja, ez főszabály szerint 45 napig tart, majd az előzetes vizsgálat alapján alkalmasnak ítélt kezdeményezéseket részletes, minden szempontra kiterjedő vizsgálatnak is alávetik. Ez utóbbi vizsgálat eredményének megfelelően alakítja ki 30 napon belül a Rozsdaövezeti Bizottság véleményét a javasolt területek rozsdaövezeti kijelölésével kapcsolatban. A végső döntést ezt követően a kormány hozza meg – olvasható a Miniszterelnökség közleményében.

Ezt is olvassa el!

Hozzászólások