Új buszok BudapestÚj autóbuszok állnak forgalomba a főváros dél-budai kerületeiben írja Facebook oldalán a Főpolgármester.

Majd így folytatja:

Tovább fiatalodik a főváros közösségi közlekedési járműállománya. A BKK – Budapesti Közlekedési Központ megrendelésére, a VT-ARRIVA Kft. üzemeltetésében 20 vadonatúj autóbusz áll forgalomba vasárnap.
Az autóbuszok a dél-budai vonalakon váltanak ki régebbi járműveket. A mostani járműfejlesztést megelőzően, novemberben négy új CAF villamos állt forgalomba Budapesten a 17-es és a 19-es vonalon.
Ennek köszönhetően már nyolc vadonatúj, korszerű, alacsonypadlós villamos is emeli a fővárosi közösségi közlekedés szolgáltatási színvonalát. Jövő tavaszig a fennmaradó tizennyolc villamosszerelvényt is átadják az utazóközönségnek.

A Fővárosi Önkormányzat támogatásával a Budapesti Közlekedési Központ, valamint szerződött szolgáltatói tovább javítják a fővárosi közösségi közlekedés színvonalát. 2020. december 13-án a VT-ARRIVA Kft. üzemeltetésében 20 vadonatúj MAN Lion’s City A21 típusú szóló autóbusz áll forgalomba Budapesten. Az új járművek a dél-budai térségben, XI. és XXII. kerületi vonalakon kezdik meg a munkájukat, kiváltva ezzel több régi járművet.

Az új autóbuszok EURO 6-os motorral működnek, megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak. A járművek klimatizáltak és alacsonypadlósak, kihajtható rámpával rendelkeznek, ezért könnyen használhatják az idősebb utasok, a babakocsival közlekedők, illetve a mozgásukban korlátozottak. A buszokon nagyméretű utastájékoztató monitorok segítik a tájékozódást, valamint az utasok biztonságérzetét növelő fedélzeti kamerarendszer van felszerelve. A fővárosban közlekedők egészségének védelme fontos szempont, ezért a járművek belső terét nanotechnológiás eljárással kezelték, amely megakadályozza, hogy a vírus megtapadjon a különböző felületeken.

A mostani járműfejlesztést megelőzően, novemberben négy új CAF villamos állt forgalomba Budapesten a 17-es és a 19-es vonalon. Ennek köszönhetően már nyolc vadonatúj, korszerű, alacsonypadlós villamos is emeli a fővárosi közösségi közlekedés szolgáltatási színvonalát. Jövő tavaszig a fennmaradó tizennyolc villamosszerelvényt is átadják az utazóközönségnek.

A fővárosi fejlesztések természetesen nem állnak le, további lépések is várhatók a járműállomány fiatalítása és a szolgáltatási színvonal növelése érdekében.

Közlekedés

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .