Lezárták a nyomozást

Az eset még tavaly májusban történt. A nyomozó hatóság a napokban fejezte be munkáját és a dokumentumokat átadták az illetékes ügyészség részére. A három férfit gyanúsítanak az ügyben.

A rendőrségre 2019. május 7-én tett bejelentést egy nő, hogy élettársa egy nappal korábban újpesti otthonából elment, azóta semmit nem tud róla és mobiltelefonja is ki van kapcsolva. A rendőrség a férfit eltűntként kereste, azonban az eljárás során felmerült a gyanú, hogy a férfi eltűnésének köze lehet egy rendezetlen tartozáshoz; a férfi élettársa megtudta, hogy párja egyik munkatársával, E. Krisztiánnal beszélt meg egy találkozót, aki tartozott neki.

Az eltűnés gyanús körülményei miatt az eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya átvette. A nyomozók kiderítették, hogy E. Krisztián nem akarta a tartozását megadni, ezért két ismerőse segítségével eltervezték, hogy megölik a férfit.

A nyomozás adatai szerint 2019. május 6-án reggel E. Krisztián találkozott két barátjával, H. Richárddal és S. Bencével, akikkel megbeszélték, hogy megölik a vállalkozót és elássák a holttestét. Az előkészületek során H. Richárd és S. Bence Szentendre külterületén, egy erdőben kiástak egy gödröt, majd H. Richárd egy barkácsáruházban zsineget vett, hogy azzal fojtsák meg a vállalkozót.

A három férfi, miután kitervelték a bűncselekményt, a vállalkozót egy találkozó ürügyén elcsalták az erdőhöz, majd még az autóban H. Richárd megfojtotta őt. A holttestet ezután elvonszolták a gödörhöz, majd eltemették.

A nyomozók H. Richárdot és S. Bencét 2020. május 23-án 23 óra 35 perckor, E. Krisztián pedig május 24-én 0 óra 15 perckor fogták el. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának nyomozói a három férfit előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, írta a police.hu

 

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .