Érdekes, Kerületi hírek

Online temetés?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sokan keresték meg plébániánkat az elmúlt időszakban, hogy a kialakult helyzet ellenére biztosítsunk elhunyt hozzátartozójuk számára katolikus temetési szertartást. 

Az előírások miatt, sajnos zárt térben a temetés nem engedélyezett. Ugyanakkor megértettük, hogy sokak számára jelent lelki nyugalmat, ha szeretteik földi maradványait örök nyugalomra helyezhetik. 

Ennek érdekében a járvány időszaka alatt, figyelembe véve az állami és egyházi korlátozó előírásokat szeretnénk áthidaló megoldásokat felajánlani. 

Lehetőséget kínálunk a temetési szertartásra templom előtt ravatalozással. 

A szertartás szabad téren történik, szűk családi körben (max. 10 fő, betartva az egészségügyi előírásokat – 1,5 méteres távolság, szájmaszk). Ezt követően a szertartást végző pap és az urnát behelyező személy az elhunyt földi maradványait az altemplomba helyezi el. (Szórásos temetésnél szórás.) Ide már a hozzátartozók nem jöhetnek, de lehetőség van kivetítésre. 

Búcsúztató szertartásra úgy is lehetőség van, hogy az elhunyt földi maradványait másik temetőben helyezik el.

Ugyancsak lehetőség van arra is, hogy a szűk családon kívül más rokonok, barátok interneten kövessék a szertartást. Így azok is be tudnak kapcsolódni, akik személyesen nem tudnak jelen lenni.

Lehetőséget kínálunk a temetés digitális rögzítésére. 

Lehetőséget biztosítunk, hogy a temetésre/szórásra az altemplomban rendes formában kerüljön sor.  Ezen a gyászolók nem vesznek részt személyesen, de jó minőségű digitális felvétel készül, amelyet élőben interneten lehet követni, illetve a felvétel visszanézhető. 

Szeretnénk jelképek erejével is segíteni ebben a nehéz időszakban. Így a temetések alkalmával, aki nem tud jelen lenni, és azt kéri, egy mécses jelképezi.  

A jobb megértés kedvéért néhány illusztrációs képpel szeretnénk segíteni. 

Szeretném kifejezni köszönetemet Mikes László kerületi temetkezési vállalkozónak, aki a megkeresésemre nyitott volt, hogy a temetési szertartásokat a körülmények figyelembevételével, de mégis méltón megszervezhessük. Egyben jelzem, hogy az ügyintézés teljes lebonyolítását is Mikes László vállalta. 

Reméljük, mihamarabb visszatér az élet a megszokott menetébe, addig ily módon szeretnénk segíteni a gyászoló hozzátartozóknak. 

A szolgáltatás megrendelésének könnyítéséről is gondoskodott a szervező, amiről bővebb információt honlapjukról érhetnek el és a szolgáltatást is megrendelhetik. A szertartás megrendelése Budapesten a XVII. kerületben,  a lebonyolítása a Lázár deák utcai katolikus templomban történik.

Olvassa el ezt is
REIGL-HANTAI – Vissza az 50-es évekbe

A Kálmán Makláry Fine Arts legújabb kiállítása Reigl Judit és Hantai Simon, a két világhírű magyar származású, franciaországi festőművész korai Érdekel

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVI. kerületi Rendőrkapitánysága  nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen szeméremsértés vétség miatt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint Érdekel

Állásbörze a XI. kerületben

Több mint 1500 álláshellyel várja az érdeklődőket Budapest Főváros Kormányhivatala az Út a munkaerőpiacra elnevezésű kiemelt projekt keretében szervezett állásbörzéjén, Érdekel

Nyakon szúrta volt barátnőjét

Nyakon szúrta volt barátnőjét egy férfi a fővárosban, a rendőrök fél órán belül elfogták - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap. Érdekel

Érdekel minket az ön véleménye is

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

14 − öt =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .