Mobiljegy a metróban

Egy új fejlesztésnek köszönhetően egyszerűbbé vált a mobiljegy használata a metróállomásokon. Már kódbeolvasás nélkül is lehet igazolni a mobiljegy érvényességét.

Az utasok visszajelzéseit, igényeit figyelembe véve új funkcióval bővült a közlekedési mobiljegy alkalmazás, amely gyorsabbá, egyszerűbbé teszi a közlekedést a metróállomásokon. Az állomásra való belépés előtt elég

  • kiválasztani az alkalmazásban megvásárolt mobiljegyet, vagy bérletet,
  • majd megnyomni a Metróállomások feliratú gombot,
  • végül kiválasztani az induló állomás nevét a megjelenő listából.

Kiválasztás után azonnal megjelenik a telefonon az animált szimbólum, amelyet a beléptetést végző személyzetnek kell felmutatni. Ezzel a megoldással nincs szükség a bejáratnál található jegykezelő készülékeken elhelyezett kód beolvasására.

Ha az utas telefonján engedélyezve van a közlekedési mobiljegy applikáció számára a helymeghatározás, akkor az alkalmazás automatikusan felkínálja a két legközelebbi metróállomás kiválasztását is. Természetesen aktív helymeghatározás nélkül is használható az új funkció, ilyenkor külön kell kikeresni a listából a megfelelő állomást. A rendszer arra is lehetőséget ad, hogy az utas rögzítse kedvenc állomásait, ezzel is gyorsítva a használatot. Az új funkció az alkalmazás frissítése után érhető el, addig pedig a megszokott módon – tehát a kihelyezett kódok beolvasásával – igazolható a mobiljegy érvényessége.

A Budapesti Közlekedési Központ az ügyfelektől érkező visszajelzések, tapasztalatok felhasználásával folyamatosan dolgozik a rendszer további fejlesztésén.

A mobiljegyről

közlekedési mobiljegy egy mobilapplikáción keresztül megvásárolható utazási jogosultság, amely a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. szerződött viszonteladóinak mobilapplikációin keresztül is elérhető. A 2019 nyarán indított fővárosi projekt a kedvező tapasztalatok után számos új díjtermékkel bővült az elmúlt hónapokban.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .