2024. október 4-én, pénteken megtartották a Főváros alakuló közgyűlését

Megosztom

Október 4-én, pénteken tartotta alakuló ülését az új Fővárosi Közgyűlés, amelyen a főpolgármester és a képviselő-testület harminckét tagja letette hivatali esküjét.

A közgyűlés az elhunyt díszpolgárokra való egyperces csendes megemlékezéssel kezdődött, majd a Himnusz elhangzása után a főpolgármesteri és képviselői eskü nyitotta meg az ülést. A 2024-29-es ciklusra a 33 képviselőből hat frakció alakult meg, ezek az alakulás sorrendjében a Demokratikus Koalíció Szaniszló Sándor vezetésével, a Fidesz Szentkirályi Alexandra vezetésével, a Vitézy Dávid vezette részben LMP-s képviselői csoport Podmaniczky Mozgalom néven, a Tisza Párt Ordas Eszter vezetésével míg a Kétfarkú Kutya Pártét Kovács Gergely vezeti, a Párbeszéd-Zöldek frakciót pedig Béres András.

Tüttő Kata független képviselőként folytatja a munkát. Az eskütételt követte a főpolgármester beszéde és az eddig megalakult hat frakció bemutatkozása, majd a közgyűlés napirendi pontjainak vitája. A teljes közgyűlés itt tekinthető meg, az előterjesztések teljes listája pedig az alábbi oldalon érhető el. 



Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .