Bioklimatikus pergola

Bioklimatikus pergola

A bioklimatikus pergola egy olyan tetőszerkezet, amelynek tetején állítható dőlésszögű lamellák vannak. A lamellák dőlésszögének állításával teszi lehetővé a napsugárzás, a hőmérséklet és a szellőzés szabályozását azáltal, hogy mennyire engedi vagy korlátozza a napfény és levegő beáramlását.

Főbb jellemzői és előnyei a bioklimatikus pergolának:

  1. Állítható lamellák: A pergola tetőszerkezetének lamellái, amelyek általában alumíniumból vagy más időjárásálló anyagból készülnek, állíthatóak és forgathatóak, egyes típusoknál el is húzhatóak. A lamellák dőlésszögének állítása lehetővé teszi a napfény és a levegőáramlás szabályozását. A lamellák beállíthatók úgy, hogy árnyékot biztosítsanak a forró nyári napokon, vagy nyithatóak, hogy több napfény és meleg jöjjön be a hidegebb időszakokban.
  2. Rejtett vízelvezető rendszer: A bioklimatikus pergolák rendelkezhetnek integrált vízelvezető rendszerrel, amely lehetővé teszi az esővíz gyűjtését és eltávolítását. A szerkezet az esővizet a lamellákról a gerendákba, majd a gerendákon keresztül az oszlopokba vezeti, az oszlopok alján pedig távozik a csapadék.
  3. Kényelem és esztétika: A bioklimatikus pergolák nemcsak praktikusak, hanem esztétikailag is vonzóak. Számos dizájn és stílus közül lehet választani, így könnyen illeszthetők az adott környezethez és az épület stílusához.
  4. Hőszigetelés: Az állítható lamellák lehetővé teszik a hőmérséklet szabályozását a pergola alatt. A nyári hónapokban lehetőség van a napsugarak és a hőség korlátozására, míg a hidegebb időszakokban a lamellák zárása meggátolhatja a hideg beáramlását. Egyes bioklimatikus pergolák rendelkeznek hőszigetelt lamellákkal is.
  5. Energiahatékonyság: A pergola árnyékolása csökkentheti a belső tér hőmérsékletét, ami energiafogyasztási megtakarítást jelenthet a klímaberendezések használatakor.
  6. Környezetbarát: Mivel a bioklimatikus pergola lehetővé teszi a természetes napfény és levegő használatát, hozzájárul a környezetbarát megoldásokhoz és az energiatakarékossághoz.

Illetve ezeket a termékeket lehet körbe szerelni elcsúsztatható üvegfalrendszerrel és oldalsó árnyékolókkal, így megnövelve nem csak a terasz, de akár a nappali méretét és kihasználhatóságát. Ezekkel az opciókkal igazából egy télikertet kialakítva, amit tényleg télen-nyáron lehet használni.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .