Fizetősek lettek a kelenföldi P+R parkolók

Megosztom

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében július 1-jétól, szombattól őrzött, fizetős várakozóhelyként működnek – írja az iho.hu

Reggel 6 és este 10 óra között alkalmanként 350 forintért lehet igénybe venni a P+R parkolókat, éjszaka – azaz 22 órától reggel 6 óráig – 105 forint/óra ellenében lehet parkolni.

A Budapest Közút szerint a díjfizetés bevezetésével ezen parkolók teljes egészében P+R funkciót tudnak majd betölteni, megszűnhet a hosszú távú, nem P+R jellegű parkolás jelensége, és könnyebb lesz parkolóhelyhez jutni.

Az Őrmező P1, P2, valamint az Etele tér P1, P2 parkolók a 4-es metró beruházása keretében létesültek a Kelenföldi pályaudvar térségében, összesen 1453 várakozóhellyel. A projektet az Európai Unió támogatta, melynek feltétele az volt, hogy a parkolók öt éven át térítésmentesen üzemeljenek. A fenntartási időszak a négy P+R parkolóra vonatkozóan 2017. november 18-án kezdődött és 2022. november 17-éig tartott, ezt követően megszűntek a megkötések a díjszedés lehetőségével kapcsolatban.

A kelenföldi P+R parkolók 0–24 óráig üzemelnek az év minden napján, tehát hétvégén és ünnepnapokon is díjfizetés ellenében lesznek használhatók nappal és éjszaka egyaránt. A parkolókban hagyott járművek biztonságáról kamerarendszer gondoskodik.


Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .